29-05-08

Lenteconcert 2008

Vorig weekend vond het 15e lenteconcert van KFAlbert plaats. En omdat Rudy me had gevraagd, wou ik daar nog wel even aan deel nemen.
Zwaar programma! We waren met 4 1e bugels en een 1e klarinet en toch ging het niet vooruit e! Echt super vermoeiend!

Lenny heeft 2 nummers van het concert online gezet: Theme From Jag en War Of The Celts (met een geweldige Solo van Bob, helaas dat die er niet helemaal opstaat!).

Twas (buiten Highlights From Hook) best wel een geslaagd concert. We hebben ons goed gegeven :D

Dit weekend staat mijn agenda weer volgepropt. Ik moet maar liefst 5 keer toeteren en één keer vergaderen:
Zaterdag

  1. 8.30 u - vergadering van de Albertieners
  2. 10.30 u - muziekles bij Tess
  3. 20.00 u - Ringconcert met KFA
Zondag
  1. 9.30 u - oefenen voor het Freepodium op 8 juni
  2. 19.00 u - verbroedering met Hever in Heindonck
  3. 20.00 u - verbroedering met Wakkerzeel in Heindonck
Dus, we zullen vanavond maar extra oefenen om wat spiertjes bij te kweken!

Aja, ben ik trouwens nog vergeten te zeggen: mam heeft een leerling! Jawel, Evelyne heeft het een beetje moeilijk met de samenspelstukken die ze moet spelen op het Freepodium (hierbij mogen alle Albertieners laten kijken wat ze al geleerd hebben dit jaar). En daarom geeft mama haar voorlopig wat 'extra' begeleiding. En dat gaat wel goed, die 2 bij elkaar :)

16:27 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lenteconcert |  Facebook |

19-03-08

Terug naar die goeie ouwe repetitietijd

Het is bijna paasvakantie en dat betekent dus ook dat ik voor 2 weekjes fijn thuis mag zitten.
Dat betekent dan weer dat ik tijd heb om naar de repetities van Hever te gaan.
Ik weet wel dat ik gezegd heb dat ik er gestopt ben (en dat is nog altijd zo!) maar ik had belooft aan Rudy om het Lenteconcert nog mee te spelen. Dan vind ik het ook fair dat ik naar de repetities ga om de stukken een beetje in te studeren.
Ik hoop alleen maar dat ze al begonnen zijn om deze stukken in te studeren. Niet dat ik 2 keer ga om te oefenen voor een of andere verbroedering waar ik toch niet heen ga...
Of nog erger: koralen. Ja, laat die maar fijn achterwegen!

Ook fijn om te weten dat ik nu niet alleen op de repetitie zal zitten als eerste bugel: Patric is nu de (vaste) eerste bugel in Hever. Dat had ik al eens vermeld, maar wou het toch nog eens zeggen.
En hij doet dat dus nog altijd goed. Hij wordt zelfs steeds beter en beter in zijn rol! :)

Vandaag een beetje gebugeld maar moet eerlijk zijn dat het me echt niet afging. Ik kon niet goed hoog spelen, had geen spanning genoeg, mijn tong zat maar wat aan te flappen... Dat ging dus niet.
Ben dan ook na een kwartiertje al gestopt. Ik weet het een doodzonde...
Hopelijk lukt het me morgen beter.
Want ik moet veel oefenen! Niet alleen voor het lenteconcert maar ook voor die moeilijke stukken die Tessa (mijn muzieklerares) me gegeven heeft. Ik vind ze wel leuk, maar het zijn 2 solostukken en dat betekent dat je er je gevoel in moet leggen en dat er vele verschillende ritmes in staan. En als ik ergens niet goed in ben...
Bovendien is er nog de play-in die al aan de voordeur staat: 3 en 4 mei kunnen jullie me daar verwachten samen met Sofie en Lenny!

22:43 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: repetitie, lenteconcert |  Facebook |

17-12-07

Bugeltje oefent!

Ik ben hier volledig aan het geven e! ;) Deze zondag is er immers een kerstconcert met de fanfare van Hever. Om te beginnen zal het mijn laatste concert zijn maar daar bovenop komt nog dat de ouders van Steve een kijkje komen nemen! ja, dat vind ik natuurlijk super spannend! Ik kan dus niet een slecht dagje hebben! Ah neen, het moet daar allemaal 'smooth' verlopen. ;)
Zaterdag is er trouwens nog een 'extra' repetitie voor het concert. Kan ik eindelijk een keertje meeoefenen. Want ik heb nog niet de kans gehad. Doet er me aan denken dat ik Tessa (muzieklerares) nog moet afbellen...
Het kerstconcert begint om 17u00 in de kerk van Hever. En daarna is er nog een kerstmarktje met een hapje en drankje voorzien in het schooltje naast de kerk.

Aja, en nog big nieuws! Pavarotti Poll (van Wakkerzeel) gaat komen zingen! Als dat niet sjiek is! Haha! Kan ik hem eindelijk eens horen. :)
Enfin, beste muzikantjes
ik ga nog eventjes mijn bugeltje warmspelen en dan nog wat werk voor school :s dat is wat minder...
Greetz

18:40 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, kerst |  Facebook |

31-10-07

Mis communicatie

We zullen het er zo bij laten.
En aan de reacties te zien... ik zal het (voorlopig) niet meer online posten.

Wel leuk en grappig nieuws: er zijn een boel bugel (ik geloof 25, maar weet het niet zeker) geleverd. Ze staan nu te wachten op hun volgende eigenaar (de Albertieners).
Het is wel leuk om te zien zo een stapel bugels! :)

Steve (mijn vriendje) wilt sax gaan leren. Had ik dat al gezegt?
Ik had toch liever een kopertje gehad, mja, ik ben al blij dat hij met muziek begint. Dat is toch al een begin.

De bastrompet die paps gekocht heeft (een stagg) is echt super! Ik heb er al veel op gespeeld en het begint eindelijk een beetje te lukken. :)

20:17 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stop |  Facebook |

29-10-07

fout van de eeuw

De 'klarinetten, tuba's en .. vanaf 9'
'Klarinetten?'
'dat wordt een vat denk ik!'
Het gesprek vrijdag op de repetitie in Wakkerzeel. De dirigent (Jens) bedoelde ons dus, de bugels, klarinetten zitten der niet :)

Slecht weer man, geen zin om te oefenen...

De vakantie is dus begonnen.
Oké, zal misschien toch wat oefenen, tis de moment...

Ik ben uit de fanfare van Hever gestapt.
Tja, te veel problemen. Ipv aan de toekomst (en dus ook de jeugd te denken)...
En eigenlijk is het niet één ding, maar véle dingen die al jaren aan het aanslepen zijn. Het is dus zeker géén impulsieve beslissing geweest want we hebben er thuis uitgebreid over gediscussieerd.
Maar kga me der niet meer moe aan maken. Ik ben gewoon uit de KFA gestat punt uit.
Ik wens wel de Rudy (Croon) nog succes. Want alleen voor hem zou ik nog wel willen blijven. En voor Mariake natuurlijk ook! :) Ik ga haar nog eens bellen om dat allemaal uit te leggen niet dat ze het van iemand anders te horen krijgt en dan van niets weet.

En dit terwijl wij altijd ons best deden om op repetities, concerten aanwezig te zijn en om te helpen bij activiteiten... En voor alle moeite en tijd die we hebben gestoken in de jeugd... Geen verwijten dus hé!

Je ziet lieve muzikantjes, zelfs je leukste hobby kan zich tegen jou keren.
Maar geen nood want dit blogje zal blijven bestaan, ik zal bugel blijven spelen en ik zal in Wakkerzeel actief blijven!

15:19 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stop |  Facebook |

29-05-07

Lovenjoel

Gisteren was ik met de fanfare van Wakkerzeel in Lovenjoel gaan spelen. Er was daar een soort van zomerfeest. Eigenlijk was er niet veel te doen... Dat zal wel deels zijn door het slechte weer want het was er vreselijk koud en alles was buiten te doen. Gelukkig mochten wij binnen spelen.
Jens (dirigent) was niet komen opdagen op het concert! Hij zat blijkbaar nog in Italië met de fanfare van Buizingen. Daar was blijkbaar een probleem met het vliegtuig of zo iets toch... Kurt Van Den Brande heeft dan ingevallen. Hij is onderdirigent in Wakkerzeel. En dat heeft hij goed gedaan want het is een super concert geworden.
Ik heb wel een paar foutjes gespeeld moet ik toegeven...  Vind ik wel erg. Ik was nog niet wakker denk ik.

Ik zie net op mijn blog dat ik nog geen verslag van het lenteconcert heb geschreven. Zullen we dat maar even doen:
Vorige zaterdag (26e) had de fanfare van Hever dus een lenteconcert in de Movri in Boortmeerbeek.
Het was een héél vermoeiend concert. Zeker omdat het publiek 2 keer bis heeft gevraagd en we dus 2 keer de muppetshow hebben gespeeld. Dat is een leuk nummer maar daar moet je wel serieus op geven.
Het thema dit jaar was 'song and dance'. Er waren dansers van een dansschool in mechelen langsgekomen om in het tweede deel van ons concert wat show te geven. Nu vond ik dat wel niet zo geslaagd... Het paste wel bij het thema, maar de dansers zelf... Ik had toch iemand anders gevraagd denk ik... Maar enfin, ze hebben hun best gedaan. Daar kan ik nx van op aan maken.

We hebben op het lenteconcert sectie-foto's gemaakt voor de website. De bugels, saxen, zwaar koper, slagwerkers en trompetten met de trombones op de foto. Dat is toch beter dan zo van die individuele foto's. Dat vind ik toch maar niets en het neemt verschrikkelijk veel plaats in...
Ik zal de foto's zo snel mogelijk online zetten. Heb alleen niet veel tijd want moet studeren voor mijn examens. Daarom ook dit korte verslagje.

15:49 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lenteconcert, concert |  Facebook |

23-05-07

Lenteconcert

Dag lieve muziekvriendjes,
Nu zaterdagavond (8 uur) is het lenteconcert van Hever. We hebben nog een generale repetitie op donderdag en dan is het zo ver. Ik moet wel nog wat oefenen denk ik... Alles gaat wel qua ritme maar met mambo jambo moet ik wat op de vingerzetting (sol #, fa, mi) oefenen. Het is daar niet zo gemakkelijk. En voor de rest veel spiertjes kweken natuurlijk!

Blijkbaar gaan we maar met 3 eerste bugels zitten op het concert. Of Rudy moet inneens nog iemand kunnen vinden, maar het is niet zo lang meer, dus ik vrees er een beetje voor. Nu, normaal moet dat lukken maar dit jaar is het een erg zwaar programma. We moeten gewoon constant blazen... Niet zo gemakkelijk.

Morgen ga ik solisiteren voor vakantiewerk in Antwerpen. Ik hoop dat ik op tijd terug ben voor de repetitie (er worden opnames gemaakt) maar ik vrees er voor...
We zullen wel zien.

Ik zie jullie allemaal zaterdag avond?
FlyerLenteconcert

19:37 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lenteconcert |  Facebook |

05-05-07

Vroeg :)

Vandaag was er een extra vroege muziekles: om 9 uur al! Antony (mijn muziekleraar) kon nu eenmaal niet later aangezien hij straks nog een concert moet geven.
Maar eigenlijk komt me dat nog goed uit, straks hebben we namelijk nog een concert met Hever. En naar verluid gaat het een zwaar concert worden.
Doet er me aan denken dat ik mijn partijen voor morgen nog moet gaan zoeken. We gaan aan het station in Boortmeerbeek spelen ter herdenking van een jodentrasport dat er in de wereldoorlog werd tegengehouden. Blijkbaar komt Yves Leterme (!) af. Dat gaat weer wat worden!
Er is ieder jaar al zo veel 'bewaking': politie, undercover, ... De straat wordt er voor afgezet... En nu dat er iemand 'belangrijk' komt, zal dat waarschijnlijk nog erger zijn! Hopelijk is er geen tv-ploeg bij, anders ziet heel België ons op tv en dat juist als we marsen gaan spelen. Dan is het fanfare-cliché weeral goed in de verf gezet...

15:39 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-07

Website on-line!

De website van KFAlbert is on-line gezet! Allen daarheen dus om eens een kijkje te nemen.
Advies, commentaar, recenties, tips zijn altijd meer dan welkom! En als er iets fout is of als er iets echt niet kan, wil ik dat graag als eerste weten, zodat ik het meteen kan aanpassen.
albert

11:30 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: website |  Facebook |

30-03-07

fanfare engagement

De fanfare Albert in Hever gaat zich inspannen voor de jeugd. Als dat niet mooi is!
Ze gaan naar iedere jongere van 8 tot 10 in Boortmeerbeek en Hever een uitnodiging sturen om bij een jeugdgroepje te komen en muziek te leren. Ze gaan ook bij al degenen die een brief hebben gekregen, een bezoekje brengen om hun nog extra te motiveren. Dat vind ik wel een leuk en vooral goed initiatief.
Er is al een uitnodiging opgesteld (door mij  ) en deze zal dan ook wel binnenkort verzonden worden.
Het zou natuurlijk wel gaaf zijn moesten de Albertieners uitgebreid worden, want daar blijven er niet zo veel meer van over...

Er wordt ook een nieuwe site gemaakt voor Hever. De vorige site is namelijk van het net gehaald want die was helemaal verouderd. Maar nu mag ik dus fijn een nieuwe maken.
De site is al af en ik heb hem al laten keuren. Ze vonden hem goed, dus die zal binnenkort ook wel online staan als we een goede webhoster vinden.
Ik houd jullie zeker op de hoogte.

Donderdag waren er echt niet veel muzikanten op de repetitie. Ik vond het jammer. Want net nu wilde onze dirigent, Rudy Croon, de nieuwe stukken testen die de fanfare aangekocht heeft. The Muppet Show, een nummer met hele bekende liedjes en The Pirates Of The Caribbean. Dat laatste heb ik altijd al een geweldig nummer gevonden. Ik heb er al 2 verschillende arrangementen van gespeeld (bij de play-in 2006 en bij Wakkerzeel) die echt super waren!
Maar het arrangement dat we met Hever spelen slaat toch wel alles! Het trekt gewoon op nx. Maar echt hé! Ik vind er niets aan en ik ben niet de enige.
Natuurlijk was er donderdag geen volk en speelde we het stuk heel langzaam omdat het een zichtlezing was, maar komaan... Ik kan ook noten lezen en ik heb ook oren en ik zeg u: het trekt op niks!!!
Dat we maar rap dat arrangement van de play-in of van Wakkerzeel overpakken. Daar zit tenminste nog ne 'feeling' in.
It's so bad, we all should run from it...
pirates

 

15:03 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pirates, albertieners, play-in |  Facebook |

02-07-06

play alone

Wel, gisteren is het eigenlijk nog bijzonder goed meegevallen. Ik heb toch alles goed kunnen meespelen.
Het was wel grappig, ik hoorde alleen maar mezelf spelen. Twas in openlucht hé, dan hoor je bijna niets van de andere muzikanten.
En er was erg veel zon waardoor ik Rudy (dirigent) niet echt kon zien. Gevolg: bij Anitchka (waar hij zo een stukje noot per noot aanduid) was er wel even een probleem. Maar ik denk niet dat het is opgevallen.

Gisteren op het zomerfeest waren er ook countrydansers en volksdansen.
Nou als je dat wilt doen chapeau...
Die volksdansen dat was echt wel lachen.
En die countrydans... wel dat was gewoon altijd hetzelfde.
Sorry dat ik het zeg, maar het is zo...
Hendrick (die voor de presentatie had gezorgd op het Lenteconcert van ons + de papa van Sofie(bugel)) had een fijn doedelzak stukje gespeeld. Toen was er zo een optreden van 2 vlaggendragers. Dat was best wel mooi. Ik denk dat het erg moeilijk is om met zo een zware (?) vlag te moeten gooien en zwaaien...

Enfin, dat was ie weer...
Tot bloggies
Bugeltje

13:31 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (2) | Tags: concert, zomerfeest |  Facebook |

30-06-06

alleen spelen!?


Gisteren heb ik het dan ook weer meegemaakt:
Het was dus repetitie en ik, Mariake en Anne waren daar van de bugels, daarbovenop was er dus echt weinig volk... Kun je al raden, ik als enigste 1e bugel... En Karen (sopraan) was er op het begin niet, dus ik had daar effe alleen te spelen... Hulp...

Maar dat is nog niet het strafste van alles...
Rudy (onze dirigent) kwam tijdens de pauze naar mij: "Evelien, ik heb 5 bugels afgebeld en geen van de 5 konden zaterdag (Lentefeest in Hever) komen invallen voor Tessa." Dat betekend dus dat ik daar helemaal alleen ga zitten!!!
Rudy stelde voor dat hij mee bugel zou spelen en dat er dan geen dirigent zou zijn. Maar dat kan hij niet maken want hij moet regelmatig aanduiden waar we zitten en richtlijnen geven en zo... Dat gaat dus niet...
Maar alleen als 1e daar zitten gaat ook niet.
Allé, dat gaat wel maar niet voor een heel concert. En ik weet ook wel het is Lentefeest, laat op de avond, iedereen is zat en doordat we in de openlucht zitten gaat de klank toch snel verloren...
Maar ik kan dat gewoon niet aan een uur aan een stuk luid, snel én hoog moeten spelen. Dan heb je nog niet eens de kans om te ademen...
Ik weet wel waar er belangrijke stukken zijn die ik absoluut niet mag missen, maar dan nog, ik kan daar ook niet sterven hé!? Dat zou helemaal te zot zijn...
Enfin, we zullen wel zien wat er gaat gebeuren. Ik houd jullie zeker op de hoogte.

17:04 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (3) | Tags: fanfare, repetitie, concert |  Facebook |

23-06-06

school is gedaan!

Eindelijk, de school is gedaan! Daar heb ik toch wel hééééél lang op gewacht! <lol>

Nu heb ik dus weer volop de tijd om me op mijn muziek te storten. En ik moet toegeven, dat is wel nodig...
Donderdag (gisteren dus) heeft Rudy (dirigent) A Norton Celebration gespeeld. Niets aan dacht ik zo. Maar het was in een moordend tempo! Op het begin ging het wel goed, ik kon het ritme nog en mijn vingerzettingen maar op het einde (3e blz) kwam er zo een rotte mi-mol in voor, en toen was ik het kwijt hé...
Ik kon de achtste noten net spelen maar de 16e waren er te veel aan. Dus voor de mensen die dit stuk al gespeeld hebben: kun je je al voorstellen hoe snel Rudy ons dit stuk liet spelen!? Ongelofelijk!

Ja, en dan nog iets, heb ik fijn 2 weekjes zitten oefenen op La Gaza Ladra (buiten begin en einde kan ik het hele werkje uitspelen...), speelt Rudy dat stuk niet! Grrr... Niet leuk dus, kwou even bewijzen dat ik het kon! Maar langs de andere kant is dat juist goed want dan kan ik nog extra oefenen tegen volgende week donderdag en het is dan maar te hopen dat ik het stuk dan helemaal kan spelen... Dat zal wel, kheb nu toch redelijk wat tijd om te oefenen.

Zo, dat was ie weer...
Alaaf!

13:09 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (1) | Tags: repetitie, partituur |  Facebook |

01-06-06

Repetitie

Vandaag de eerste repetitie na het Lenteconcert. Heb eigenlijk niet zo veel zin om te gaan maar 'sssst, niet verder vertellen!'
Nu ramp der rampen: na het Lenteconcert ben ik mijn partituren daar vergeten! Ik hoop dat iemand van de fanfare ze heeft meegenomen. Anders heb ik wel zware pech!

18:35 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lenteconcert, repetitie |  Facebook |

21-05-06

Lenteconcert!

Het lenteconcert is (net) voorbij. Het was heel leuk geweest! Kheb me goed geamuseerd.

 

Ik vond vooral de presentatie goed! 2 leden van de toneelkring de vlieg hadden hier voor gezorgd. Het waren 2 wereldreizigers die de wereld rondtrokken en dan hoorden ze verschillende liedjes (van ons dus). Heel fijn.

 

De stukken zelf verliepen goed. Rudy (de dirigent) was content denk ik…
Ik vond een stukje wel niet zo geslaagd: pacis valley… Maar dat was niet mijn schuld hoor!
Ik was wel echt kapot op het einde. Het publiek vroeg om nog een bis nummer en ik dacht van: “noooooooo!”  Dat laatste nummer was er echt te veel aan. Gelukkig zette Rudy der wat tempo achter, was het sneller gedaan .

 

Rifi (de djembé leraar van de muziekschool) deed ook mee aan ons concert. Mooie solo’s gemaakt hoor! Ik mocht hem op het einde van het concert een mandje geven met ‘streekproducten’. <trots>

 

Ik en Lenny (mijn collega bugeltje) hebben een ‘special move’ gedaan tijdens Samba de Janero. Da’s eigenlijk een dom stuk: we hebben er de hele tijd rust staan. Oké niet de hele tijd (anders konden we onze move niet doen hé ) maar toch vaak. De move was dus: ik drukte Lenny’s toetsen van haar bugeltje in en zij die van mij. Ja, moeilijk om uit te leggen, ik geloof dat Lenny’s nonkel er foto’s van heeft gemaakt. Zal ik die wel doorsturen als ik die heb gekregen.

 

Ja, dat vond ik nog zo iets fijns: Lenny had een hele boel supporters mee gebracht en die komen allemaal van Rotterdam hé. Toch kei fijn!

 

Zo dat was het (kleine) verslagje van het lenteconcert.
Groetjes
Bugeltje

 

Ps: heb nog iets fijns gevonden op de site van de vriendenkring: het dagboek van Eddie de sjeurvogel van de sjeurkappel! (echt grappig!)

13:32 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (3) | Tags: link, lenteconcert |  Facebook |

30-03-06

repetitie

Vandaag repetitie. Het zal wat worden! Ik ga er helemaal alleen zitten! Lenny is namelijk naar Parijs met haar school. Fijn voor haar! Ik zou dat ook wel willen zo eens naar Parijs gaan. Lijkt me een leuke stad!
Maar vanavond zit ik dus alleen als 1e Bugel en dat is natuurlijk niet zo leuk...

Ik heb een nieuw cdtje gekocht van Harry Potter. Zul je wel denken jak, nee nee, best wel mooi. Die liedjes zijn echt goed geschreven.
Ik wil er ook nog eentje kopen van The Pirates Of The Carabbean. Ik heb de film gezien en wauw! die muziek is echt super! (De film trouwens ook)

Zo dat was ie weer, nog 15 min en dan vertrekken we naar de repetitie. Duim maar alvast!

Groetjes
Bugleltje

19:18 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (3) | Tags: pirates, repetitie |  Facebook |

13-03-06

concert

pfff, t'concert was niet meegevallen zaterdag. Ik had het eigenlijk al verwacht: 2 weken niet gespeeld, juist 2 dagen voor het concert. Meestal kan je wel goed spelen qua klank en zo, maar het uithoudingsvermogen is echt slecht. Mijn spiertjes zakten na 2 stukken al tot op de grond. Zelfs lachen ging me niet meer af . Ik zeg het je... Gelukkig was Tessa er nog. Heb ik toch nog wat steun gehad

19:58 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (3) | Tags: concert |  Facebook |

05-02-06

misviering

Vandaag hebben we gespeeld in de misviering. Het was een mis voor de overledenen van onze leden. (dat wordt ieder jaar georganiseerd)
Fijn gespeeld. 3 nummers: Song and dance, the lion king en bravehart.
the lion king was erg vermoeidend en moeilijk: je bent eigenlijk al terug ontspannen met je lippen nog voor je een nieuw stuk begint omdat je tussen de stukken lang moet wachten. Ook je bugel en mondstuk zijn dan al erg koud. (=erg moeilijk om te spelen!)
Het enige wat redelijk ging was song and dance.
Ik heb van Tessa (mijn collega bugel) de solo in bravehart mogen spelen. Twas erg goed, luid genoeg en zo, maar... ik heb verkeerd geademd tijdens dat stuk. Gevolg: 3 x naar lucht happen op maar een notenbalk = veel te veel. Stom dus, daar zal ik in het vervolg zeker op moeten letten!
Goed, dat was het weer...
Nog vele muziekgroetjes
Bugeltje

12:26 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (1) | Tags: concert, solo |  Facebook |

08-12-05

niet naar de repetitie

pfff, van na de vakantie van de fanfare in augustus ben ik niet veel naar de repetitie gekomen denk ik!
Vandaag ga ik ook niet gaan. Ik ben namelijk reuze ziek. En daarbij komen ook nog eens de examens! Dus ik moet zorgen dat ik tegen morgen terug fit in de klas zit!
Toch veel succes aan iedereen die wel muziek speelt vanavond!
Bugeltje

17:27 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ziek, repetitie |  Facebook |

07-12-05

music is my life!

Vandaag ben ik nogmaals erachter gekomen hoe graag ik wel muziek speel!
Tis echt leuk! En heel ontspannend (zeker tijdens de examens!)
 
We hebben dus kerstliedjes gekregen bij de fanfare, heb ze daarstraks nog even doorgenomen. Das echt om al in de kerstsfeer mee te komen. Je wordt er helemaal vrolijk van!
 
Groetjes en kerstknuffels
Bugeltje

19:49 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kerstmis, mening |  Facebook |

16-09-05

Het gaat een zwaar weekendje worden!

De titel zegt het al hé! Het gaat een zwaar weekendje worde!
Morgenvroeg is het dus de eerste bugelles. Dat gaat wel gaan denk ik.
Daarna hebben we jeugdrepetitie. Voor mij zal dat ook wel gaan denk ik.
Maar dan hebben we s'avonds nog concert. Dat zal dan wel wat minder zijn. Snel berekend heb ik dan al eum... 2.30u gespeeld. Op zich niet veel, maar als ik dan nog een concert van een uur moet spelen is dat wel veel!
Dus dat concert gaat echt niet zo goed gaan denk ik!
Vele groetjes
Bugeltje

18:49 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (2) | Tags: concert |  Facebook |

02-08-05

repetitie

Vorige week donderdag was het dus repetitie na een lange vakantie (van een maand). Wel, die viel eigenlijk heel goed mee! Tess en Ine (mijn collega's eerste bugels) waren daar en daarmee had ik het een stuk gemakkelijker om te volgen! We hebben een stuk gekregen om te spelen. Geen nieuw maar eentje dat we al eens (lang geleden) gespeeld hebben. Where the river flows heet het. Een prachtig stuk! Het gaat over iemand die in het leger zit (lang geleden, stel je die mannen maar voor in zo een blauw kostuumpje met een blauw petje voor op een paard). Hij vind het gedrag van het leger tegen over de indianen niet goed. Hij vertrekt dan ook uit het leger om alleen te wonen. Hij komt zo in aanraking met de indianen. Als er een veldslag is tussen de indianen en het leger dat hij altijd gediend heeft, moet hij kiezen. Wat zal hij kiezen?

 

Als het souper is (wanneer dat is weet ik nog niet) dan gaat de jeugd (albertieners, kijk maar bij de linken voor de group op msn van de albertieners) spelen voor degenen die daar naartoe komen. Het souper is zo een etentje voor alle leden en ereleden van de fanfare.

Dat gaat vast spannend worden want ik moet dan mijn solo spelen van het tentenkamp! Die solo is niet zo moeilijk en die zal me ook vast wel lukken, maar ik ben daar altijd wel erg zenuachtig voor! Duim maar voor mij!

Bij mijn fototjes (rechts onderaan) staan de albertieners. de bovenste (waar we allemaal een blauwe t-shirt aanhebben) is van de play-in van 2005 en de tweede is van het tentenkamp bij de fam. V. in 2005.

 

Groetjes

Bugeltje

16:23 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (1) | Tags: repetitie, jeugd |  Facebook |

27-07-05

terug repetitie

Nu donderdag is er terug repetitie. Wat ben ik blij! Kan ik iedereen nog eens terug zien!
Ik ben benieuwd hoe die repetitie gaat verlopen. Ik denk dat het niet goed gaat gaan. Het is een maand vakantie geweest dus ik denk niet dat er veel geoefend werd! Nu ik kan niemand iets kwalijk nemen, bij mij is het ook niet echt vet geweest! Deze week heb ik toch iedere dag een uur (gisteren zelf een uur en half!) gespeeld. Dus mijn niveau is weer een stuk omhoog gegaan.
 
Ik denk er ineens aan! Ik heb jullie iets heel belangrijks vergeten te vertellen!
Vroeger (van voor dit lenteconcert) speelde ik altijd 2e bugel. (2e bugel speelt meestal begeleiding voor de 1e bugel en is ook een beetje gemakkelijker in hoogte. De hoogte gaat namelijk maar tot (ongeveer) een hoge mi, fa.)
Nu (na het lenteconcert) hebben we nieuwe partituren gekregen, en ik speel nu eerste! Is dat niet geweldig!? Het is wel nog een hele aanpassing. De hoogtes dat lukt wel, maar niet voor een hele repetitie. Je wordt namelijk sneller moe in je lippen als je hoger speelt. Maar oefenig baart kunst (uitgezonderd in de vakantie) en ik weet zeker dat als ik veel oefen ik op het einde van het jaar, een goede eerste bugel zal zijn!
Het is alleen een beetje jammer dat er geen andere eerste bugels zijn. Allé die zijn er wel, maar die komen bijna nooit naar de repetitie (uitgezonderd van Tess, omdat die op het Lemens instituut zit in Leuven, een heel goede muziekschool. Ze zit daar op het internaat dus ze kan donderdag niet naar de repetities komen.)
Ja, nu dat ik daar alleen zit is dat natuurlijk extra moeilijk. Ik kan die fanfare niet alleen trekken in eerste hé. En om te beginnen zonder collega's eersten is dat ook moeilijk, want als je fout zit of je weet iets niet, jah, dan zit je daar mee hé.
Gelukkig is Rudy onze dirigent nen toffe. Die legt mij de ritmes en zo goed uit.
 
Enfin, ik ben er mee weg want ik ga nog wat oefenen.
Vele groetjes
Bugeltje

16:12 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (1) | Tags: 1e, repetitie |  Facebook |

24-04-05

Het lenteconcert was geweldig!!!

Amai, amai, het lenteconcert was echt machtig!!! Alles was gewoon goed! De schakeringen, de uitkomsten met de film, de sfeer,... Echt het was super leuk!
Zodra er fototjes zijn zal ik ze mee op mijn blog zetten. Onze electro man gaat proberen om er dit jaar een dvd van te maken! Goed hé! Kan ik alles nog eens zien.
Hoh, twas echt tof.
Het eerste deel was alleen verschrikkelijk moeilijk! Eerst the Lord of the rings, moment for morricone en dan nog the simphonic marches!!! Echt waar ik was blij dat het pauze was. En het was daar zo ongeloofelijk warm! We kregen wel allemaal een flesje water maar dat was voor de pauze al op. Echt zo warm, mijn lippen schoven de hele tijd uit mijn monstuk. Dat is echt wel moeilijk om te spelen.
In ieder geval het was echt wel tof. En iedereen heeft zich wel geamuseerd denk ik.
Ik ben eens benieuwd wat we volgend jaar gaan doen.
 
Nu zaterdag moet ik optreden bij het vrij podium van de muziekschool. Eerst gaan alle koperblazers (7 man) het loze vissertje spelen en daarna ga ik alleen een stukje van Robbie Williams spelen! Ik ben bloednerveus als ik er aan denk. Ik heb dan altijd vreselijke stress als ik zo alleen op het podium moet gaan staan. <bibber,bibber>
 
Allé de groetjes en nog veel muziek plezier!
Bugeltje

18:21 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrij podium, lenteconcert |  Facebook |

20-04-05

Spannend afwachten!

Nog even en dan is het zover! Het Lenteconcert! Nu zaterdag al! Ik ken mijn partijen al goed alleen Simphony Marches waarin Indiana Jones, Star Wars en Cool Runnings in voorkomt. Dat is helemaal geen gemakkelijk stuk hoor!!!
Ik denk even aan het Lenteconcert van vorig jaar. Dat was met Margriet Hermans omdat we toen 150 jaar werden. We hebben toen ook een trofee gekregen met ons muziek instrument op van de gemeente. Dat was wel tof.
Maar die Margriet Hermans da was toch een speciale ze! Die was zo midden in het liedje ineens haar draad kwijt. En wij zaten daar maar te spelen. De Rudy (onze dirigent) deed teken van die lijnen nog eens te spelen. Wij allemaal, huh? En toen had ze hare draad nog niet gevonden! De Rudy al een beetje schrik want jah, we speelden al +/- 3 min het zelfde. En wij zaten daar ook maar van, wat moeten we nu spelen en waar zitten we!!! Dat is echt niet leuk hoor! Dat ging een echte ramp worden. Rudy terug teken gedaan om naar het refrein te gaan. Maar Margriet vind hare draad nog niet. Rudy wilt juist afslaan om een blunder te vermijden en Margriet begint trug! Da was juist nipt hoor!!! Ze presenteerde ook en ze zij wel: "Sorry mensen, dat was mijn schuld" Sympathiek van haar hoor! En dat staat allemaal op de cd. héhé, eigenlijk wel grappig. Die Margriet is wel een toffe ze! Ze bracht zo haar hondje en haar man mee op de generale repetitie. Zo een klein schattig hondje! Echt lief. Ik heb toen nog een handtekening van haar gekregen. Leuk hé!
 
Ik heb daarstraks mijn bugel eens een bad gegeven en eens goed gereinigd. Dat was wel nodig. Ik laat mijn bugel altijd bovenop de piano staan in zo een staandertje, dan hoef ik hem maar te nemen als ik wil spelen en dan moet ik die niet steeds uit mijn instrumentenkoffer nemen. Maar als je die zo in de lucht laat staan, word die eigenlijk wel een beetje vuil. Dan komt daar zo een zwart laagje op zoals zilver vuil word. Dan moet je dat zo eens poetsen hé! Dat is wel niet zo gemakkelijk, en veel werk omdat je tussen al die spleetjes en kiertjes moet prutsen om het proper te krijgen natuurlijk. Maar jah, zo 1x op het jaar, ... Dat is niet zo veel hé. Ik doe dat altijd juist voor het Lenteconcert, dan blinkt hij mooi! ;)
 
Nu niet om te stoefen hé, eigenlijk zeg ik dit gewoon omdat ik een beetje trots ben (glunder), er zijn al een paar mensen (onder andere, onze dirigent, een goede muziekus, een vriendin die op het Lemmens Instituut in Leuven zit en nog iemand van de fanfare) die gezegt hebben dat ik de laatste tijd goed ben vooruitgegaan. Vind ik eigenlijk ook wel een beetje. Ik kan nu veel snellere vingerzettingen doen en ik vergeet mijn trigger ook niet meer. (Trigger is een buisje aan je instrument dat je verlengt om je Re lager, en dus juist, te laten klinken.)
Er is zelfs een voorzitter van Heindonk die mij een aanbod heeft gedaan om in zijn fanfare te komen spelen! Hij zij dat omdat hij mij had zien spelen en vond dat ik dat goed deed!!!
Ik zei dat dat ver was en ik geen vervoer had en hij zei toen dat hij mij wel zou komen halen en brengen. En toen zei ik dat ik niet uit de fanfare van Hever wou stappen en al helemaal niet zonder papa. (Papa speelt tuba.) En die zei van ja neem u pa maar mee dan! Ik zeg amai, waneer is de repititie dan zal ik eens komen kijken hoe het daar aan toe gaat. (In een repetitie waar meer gezeverd word dan gespeeld heb ik namelijk geen zin in snap je?) Hij zei dat dat op een donderdag avond was. Dus helaas, dan heb ik al repetitie in Hever. Als dat op vrijdag was was ik misschien wel gegaan. Dat is altijd leuk zo extra stukken spelen! (van die andere fanfare dan) Zo leer je veel bij. Vooral op zichtlezing. (je moet namelijk niet alleen de noten lezen wat je moet spelen, maar ook al verder lezen omdat je dan sneller kan reageren als je nieuwe noten ziet staan. oké dat is niet goed uitgelegd maar jullie snappen het wel hé?!)
pfff, nu moet ik nog een beetje huiswerk. Iets opzoeken van Japan voor esthetica! Niet zo leuk. Ik moet ook nog een uurtje oefenen voor het lenteconcert om mijn spieren nog wat bij te kweken.
groetjes dan maar?
xxx
Bugeltje
--Play the music, and you wil hear a song--
 

20:36 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lenteconcert, reiniging bugel |  Facebook |

17-04-05

Gisteren was muziekdag voor mij!

Amai, amai,
Vandaag ga ik echt niet te veel spelen denk ik! Gisteren was echt wel een vermoeiende dag voor mij: eerst had ik van 11.30 tot 12.00 uur muziekles, daarna van 2.00-4.00 uur jeugdrepetitie en dan nog spelen om 7.30 uur in Perk! Ja amai, ik heb gisteren op het concert met het laatste stuk (every body needs sombody) echt door mijn lippen gespeeld! Nu juist als het morgen ook nog grote repetitie is voor het Lenteconcert!
Dus vandaag ga ik echt niet veel spelen, dan kunnen mijn lippen een beetje rusten!
Als ik lach doen ze nog pijn, over spierpijn in je lippen gesproken...
In ieder geval, gisteren in Perk was het een dubbel (lente)concert. Perk hield namelijk een lenteconcert en wij (fanfare van Hever) mochten in hun voorprogramma om het publiek warm te stomen! We hadden goed gespeeld al zeg ik het zelf. Het was echt goed. En die mensen waren nog al stil als we aan het spelen waren! Amai, zo iets heb ik nog nooit gezien. Als we op een concert gaan is het daar meestal kei veel getater!
Na ons kwam dus de fanfare van Perk. Die hadden nogal eens veel bugels!!! Ik kon er al zeker 10 tellen, en daar achterin op het podium zaten er vast nog meer.
Perk speelde echt goed. Mooie afwisseling van schakeringen (luid en zacht) en ook vele solo's. Er was ook een mooi stukje bij van Chuck Mangione: children of sanchez. Dat was heel mooi. Alleen de bugel solist bleef een beetje achter, die speelde constant super stil! Hij had op het begin inderdaad wat stil mogen spelen, maar daarna hield hij echt de hele fanfare achter! Als hij daar had doorgespeeld was dat echt veel beter geweest. Maar jah,...
(Hierboven zie je een foto van hem.)
Ik ken de muziek van Chuck Mangione goed omdat hij prachtig bugel speelt, een van de toppers vind ik. Een goede solist in bugel, die bekend is, vind je eigenlijk niet zo veel. Eerder trompetten en saxofoons die bekende solisten zijn.
Goed ik ga het hier bij laten, nog een beetje ontspanings oefeningen doen voor de grote repetitie morgen.
Vele groetjes en dikke knuffel
Bugeltje

12:42 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (1) | Tags: chuck mangione, concert |  Facebook |

14-04-05

Hoi hoi

Vandaag (zoals iedere donderdag trouwens) is er opnieuw repetitie. Ik ben eens benieuwd hoe dat gaat aflopen! Het is namelijk een "grote" repetitie omdat het binnenkort Lenteconcert is. We houden ieder jaar een Lenteconcert. Als jullie eens zin hebben om te komen kijken, ik heb hier nog kaarten liggen! Het is 5 EUR per kaart en het concert gaat door op 20 april om 8uur s'avonds. (ja kweet het das niet zo lang meer hé)
Maar kijken is de boodschap want jawel, het gaat (alweer) iets speciaals worden. We geven namelijk een filmconcert. Lord Of The Rings, Indiana Jones, The pink panther, Jungle Book, Every body needs some body, Moment for marrycone, the french cancan, Breaveheart, enz.
Te veel om op te noemen (ik geloof dat we 16 stukken spelen!). Ja hoe ik dat ga volhouden weet ik niet want zo veel (en moeilijk) is vermoeiend om te spelen. Meestal ben ik al na 6 stukken moe in mijn lippen. Gelukkig is het dan even pauze!
O ja, het concert gaat trouwens door in zaal de Trianon in Hever. (vlakbij het centrum van Hever.) Maar als iemand nog iets wilt weten schrijf je dat maar bij comentaar van dit bericht.
 
Vorig jaar is onze fanfare trouwens 150 jaar geworden. Dat hebben we gevierd met een exclusief concert van Margriet Hermans. Dat was echt super gewoon. Zij heeft gepresenteerd (voor de liedjes waar zij niet in mee zong) en gezongen natuurlijk. We hebben toen allemaal een trofe gekregen met ons instrument erop. Echt tof!
 
Goed nu ben ik er vandoor want ik moet nog wat huiswerk en dan naar de repetitie!
Bugeltje

17:50 Gepost door Bugeltje in Hever | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lenteconcert |  Facebook |