10-03-09

Gezien: Lord Of The Dance!

Jawel, dit weekend ben ik naar Lord Of The Dance gaan kijken in Antwerpen. Jullie wisten vast al dat ik er dikke fan van was doordat ik met Hever (lang geleden) er wat nummers van gespeeld had en dat vond ik über tof!
Nu, ... weet niet wat ik van het hele dansspectacel moet denken. Ik ging er met grote verwachtingen naar toe en kwam wat teleurgesteld terug.
De LOTD voorstelling in Antwerpen was er een van Michael Flatley. Helaas danste hij niet mee, hoop maar dat die versie wat beter is dan die wat ik zaterdag gezien heb (de versie waar je hem wel ziet mee dansen vind je terug op youtube).

Nu van het eerste moment dat er iemand op het podium kwam viel me meteen één super storend iets op: de pruiken! Ongelofelijk! Betaal je daar €64 voor een zitje en komen ze daar af met een pruik die je in de eerste de beste carnavalwinkel kan kopen. Super nep dus en dat zag je van een kilometer afstand (zeker met de spots erop waardoor ze zo lekker vals gingen blinken).
Nu was het eerste nummer meteen een tapdans van jewelste met een lekkere knal op het einde, dat gaf je wel het gevoel van: 'ja! Dat is het helemaal!' Maar die euforie ging al snel over nadat er 2 huppelende violisten het podium op kwamen en vrolijk een Iers nummertje speelden. Leuke muziek dat wel maar, opnieuw, nep! Zelf ken ik niet veel van viool, geef ik toe, maar als je huppelt terwijl je speelt krijg je dan niet zo een vibrerende toon? En snelheid, ritme, bepaal je dat niet met die strijkstok? Tijdens de pauze was ik echter niet zo zeker meer van mijn zaak (hoewel paps, mama en Steve toch ook wat rariteiten gezien hadden) ben ik gaan vragen aan de geluidsman (die zat in de zaal) of de violisten écht speelden. Zij die van ja. Natuurlijk, hij kan moeilijk zeggen van niet... Maar je begrijpt, wij als muzikanten met die 'beroepsmisvorming' hebben de rest van het 2e deel aandachtig gekeken toen die violisten weer op het podium kwamen. En jawel, busted (!), de linkse violiste (mét nep haar) viel een keer te laat in! Ha! Zie je wel, allemaal nep!
Grote teleurstelling bij de muziek dus, ondanks ik écht van Ierse liedjes houdt. Gewoon omdat alles play-back was (de violisten én het solofluitje dat af en toe er tussendoor kwam). Dan was er nog een zangeres die (gelukkig) wel echt zong, maar net als er wat sfeer en ritme in het stuk kwam (waar overigens géén samenhangend verhaal in zat) verpeste zij het even door in haar eentje de aandacht op te eisen en met een veel te fragiele stem een langzaam solowerk te zingen. Gevolg: je begon je warempel te vervelen.

Maar, uiteraard, niet al slecht wat we hier schrijven! De (tap)dans was voortreffelijk en perfect ingestudeerd! Die gelijkheid van de kliks, de formaties, de bewegingen, soepelheid, ... dat was echt wel super en de moeite waard!
Het leukste vond ik als ze op een rijtje gingen staan en vlnr en omgekeerd om de beurt een sprongetje deden met een tap tot gevolg. Echt geweldig!

Besluit: als je naar LORD gaat ga je eigenlijk alleen maar voor de D: Dance. Als je voor de muziek gaat, zul je teleurgesteld worden en als je kritisch bent zul je de zaal uit rennen. Bovendien was het een dure prijs, te veel voor wat je terug krijgt.

21:05 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lotd, lord of the dance |  Facebook |

30-09-08

John Williams in concert.

Ter ere van John Williams (componist van de filmmuziek van ET, Jaws, Harry Potter, Indiana Jones, Star Wars, Jurassic Parc, Schindler's list, winnaar van 5 oscars en 43 nominaties én vaste filmcomponist van Steven Spielberg) wordt er in Gent een concert gegeven met verschillende nummers van hem. Het Philharmonic-Vlaams Radio Orkest olv Dirk Bross zal samen met maar liefst 3 koren (Het Vlaams Radio Koor, het Musa Horti en het kinderkoor van de Vlaamse Opera) een geweldige avond organizeren.
Op 12 oktober om 17u30 gaat het concert van start. Tickets kan je bestellen via het nummer 0900/006 00 of via de fnac in Gent (veldstraat).

18:30 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: john williams |  Facebook |

20-05-07

Feestje

Vorige vrijdag gaven mijn ouders een feestje in 'de Lork' omdat ze 25 jaar getrouwd waren. Geweldig feestje! Het was wel erg laat geworden: om 4 uur gingen de laatste gasten naar buiten en toen moesten wij nog alles opruimen.
Maar heb mij echt super geamuseerd!

Ik, paps, Patrick (bugel Hever) en Alex (voorzitter en bas Wakkerzeel) hadden 2 stukjes gespeeld voor onze gasten: 'A Whinter Shade Of Pale' en 'A Perfect Day'. Daarna had ik nog een surprise nummer voorzien: 'Celebration'.
Nu, we hadden onze buur (een technicus) gevraagd of hij niet voor de klank enz wilde zorgen. Hij had kleine micro's op onze instrumenten gezet. Ik vond dat wel geweldig!
ik1
Deze foto is getrokken voor het feest toen we nog snel aan het repeteren waren. Zie je de micro?
We hebben de stukken eigenlijk maar 1 keer samen kunnen spelen. Patrick die kwam namelijk net terug van China. Hij zit daar eigenlijk regelmatig voor zijn werk. We hadden gevraagd of hij niet wilde mee spelen en hij vond dat goed. Hij is daar nog speciaal die vrijdag voor naar huis gekomen. En met weinig slaap heeft hij dan toch fijn mee gespeeld. Vond ik wel fijn van hem.
25jaar
Dit is een foto met ons viertjes toen we tijdens het feest aan het spelen waren.
Ik denk dat iedereen het wel leuk/mooi vond. En ik vond het ook hardstikke leuk!
ik
ps: de foto's kun je ook in mijn fotoalbum vinden onder muziek

15:34 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 25 jaar getrouwd |  Facebook |

06-05-07

XXste Konvooi

In de wereldoorlog werd het 20e konvooi tegengehouden in Boortmeerbeek door 3 jongeren. Hierdoor konden verschillende Joden ontsnappen.
Vandaag was er een herdenking voor deze heldendaad. KFAlbert was ook van de partij.

Dit jaar was Yves Leterme erbij. Daardoor waren er ook een boel fotografen en cameramensen. Waarschijnlijk komt dit op het nieuws. Ik ga straks eens kijken, mss kan ik dit opnemen en op het internet posten. Kunnen jullie het ook eens bekijken.

14:10 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: xxste konvooi |  Facebook |

04-05-07

Verslag koninginnendag

Ik moet jullie het verslag van koninginnendag nog meegeven. Ik ben dindsag terug gekomen maar toen had ik echt te veel werk voor school. Daarmee dat ik nog niets heb kunnen posten.

Zondag avond (29e) ben ik vertrokken met de trein richting Dordrecht naar Lenny. Daar eenmaal aangekomen (het was 2 uur reizen!) heb ik mijn koffers uitgepakt en hierna zijn we eigenlijk meteen al gaan slapen want het was laat en we moesten vroeg opstaan.
Dag 2 was het dus koninginnendag. We zijn om 9 uur in Oudenhoorn gaan marchen. Daarna zijn we om 11 uur naar Geervliet geweest, ook om te marchen. Na de middag zijn we naar een 6 kamp van verenigingen in Zuidland gaan kijken. Dat was echt super grappig én leuk! De spelletjes die ze speelden waren:

 • een zeepglijbaan waar je op moest proberen te komen met je hele groep (dat was echt lachen)
 • waterdragen over een hindernissenparcours
 • parapluhangen
  parapluhangen
 •  
 • op een balk gaan zitten met 2 en langs elkaar door kruipen zonder in de waterbak eronder te vallen
 • op dezelfde balk een plateau met water overdragen zonder te vallen of de potjes water te laten vallen. Dit terwijl er iemand een jutte zak heen en weer zwaaid over de balk waardoor je er sneller afvalt
 • je gezicht in een puddingbord steken en daarna in een kom met vlokken een muntje opzoeken met je mond

Dit vond ik echt geweldig. Misschien moeten we in de zomer ook zo iets organizeren met de Albertieners!?

Die avond hebben we nog een concert gegeven en daarna was er nog een lampionnentocht. Daar kwam best wel veel volk naartoe. Maar die laatste tocht was wel vermoeiend. En man, wat liep de drumband snel (zij stonden vooral en gaven het tempo aan). Ik kon bijna niet volgen, zeker niet tijdens het spelen.
Eigenlijk kwam er nog veel volk naar kijken. Zeker bij de lampionnentocht in Zuidland. Dat was echt gezellig! Er waren een boel kinderen met lichtjes die achter ons aanliepen samen met hun ouders.
Dinsdag ging ik dan terug naar huis. Lenny ging ook mee aangezien ze terug naar haar kot moest in België.
Ik vond het zeker een fijn weekendje. Iets wat iedere muzikant eigenlijk eens meegemaakt moet hebben!

Er staan 4 filmpjes online die Lenny's zus Franciska heeft gemaakt:

 1. Marsen in Oudenhoorn
 2. Marsen in Geervliet
 3. Avondconcert in Zuidland

16:46 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koninginnendag |  Facebook |

29-04-07

Koninginnendag

Het is bijna zover! Straks ga ik met de trein naar Dordrecht [NL] en daar zal Lenny (mijn collega bugel KFAlbert) me komen ophalen om in Abbenbroeck Koninginnendag te vieren.
Ik had daarstraks mijn kostuumpje nog eens aangedaan en mams heeft er een foto van getrokken:
Koninginendag
 Vind het echt wel super grappig!

De planning voor de 3 dagen dat ik in Nederlands zit:

 1. Deze avond kom ik aan in Dordrecht en Lenny zal me er komen oppikken. Ze heeft me gevraagd om de 2e DVD van The Pirates mee te nemen omdat ze die nog niet gezien had en die zullen we vanavond waarschijnlijk bekijken.
 2. Maandag is het dan Koninginnendag. Van 9 tot 11 uur is er een stoet van Oudenhoorn naar Geervliet. Tijdens deze stoet zullen we marsen spelen. S'avonds is er dan een concert in Zuidland met daarna een lampionnentocht door Zuidland. Dat gaat dus zéér vermoeidend worden!
 3. Dindag kom ik terug naar huis, waarschijnlijk in de namiddag. Lenny komt dan ook mee want dan gaat ze terug naar haar kot.

Het zal dus een druk weekendje worden, maar zie dat al helemaal zitten. Ik zal jullie zeker op de hoogte houden!

12:43 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koninginnendag |  Facebook |

09-07-06

@ fietsvakantie

Momenteel ben ik op fietsvakantie samen met baritonetje.
Waarschijnlijk zit ik nu al ergens met een heerlijk boterhampakketje  in het gras bij de mieren.
We maken een trip langs Geel waar we zullen slapen bij familie van baritonetje, daarna reizen we verder naar Kessenich naar mijn oma en opa, daar blijven we dan 1 dagje uitrusten en dan keren we terug via Geel naar huis.
Supper gezellig.
Ik zal julie een uitgebreid verslag geven als ik thuis ben.

Gisteren was dus de brouwsedag. Heel leuk. Heb me goed geamuseerd. Er waren 318 muzikanten geloof ik. Zonder de drumband dan. Dat is veel hé!?
Het was echt een toffe ervaring. Ja, wie heeft er nu al eens in een orkest me 318 muzikanten gespeeld? Nog niet veel mensen denk ik. Dat is ook iets om maar een keer mee te maken dacht ik zo. Niet dus! Ieder jaar Brouwsedag in de Brouwsehaven. Heel leuk dus!

[onder: Ik en Marielle, getrokken door Lenny]

18-06-06

den deze gaat naar de brouwsedag!

Jups, ik ga naar de brouwsedag. Gisteren een heel gesprek gehad met paps en hij gaat dus ook mee! Heb ik dus fijn vervoer!
Tgaat vast reuze leuk worden!
Er gaan nu al 6 mensen mee! Fijn hé!
Als er nog kandidaten zijn => reactie!

 

ps: nog een fijn sitje gevonden over: "waar vind je de bugel?" Ga maar eens kijken!

12:04 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: link, brouwsedag |  Facebook |

17-06-06

geen inschrijving nodig

Voor de brouwse dag (zie vorig bericht) is er dus geen inschrijving nodig. Je gaat gewoon naar Nederland, meld je aan bij de muziektent, neemt je partijen en zoekt een plaatsje bij je instrumentengroep. Niets aan dus!

Ik weet nog altijd niet of ik ga... Ik ga wachten tot de examens voorbij zijn. Dan laat ik het jullie zeker weten.
Het zal eigenlijk ook een beetje afwachten zijn of paps gaat. Anders moet ik met de trein en bus, als paps gaat kunnen we met de auto gaan en dat is natuurlijk véél makkelijker...

16:07 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brouwsedag |  Facebook |

16-06-06

Brouwsedag in NL

Ik heb nog een leuke ‘play-in’ gevonden via Lenny: Brouwsedag.
Het i een muziekhappening in Nederland. Vorig jaar waren er 334 muzikanten (306 hafabra en 28 slagwerkers). Dat is wel veel, dus ik denk dat het wel leuk [én spectaculair] zal zijn.

 

Hier een beetje info over de Brouwsedag:
Wanneer? 8 juli 2006
Waar? Krabbendijke 16, 4318 BP Brouwershaven [Dat ligt vlakbij Zeeland en Holland in Nederland, niet ver van Antwerpen]
Muzikanten? Alle HAFABRA leden zijn welkom. Dus zowel hout, koper als slagwerkers. Bovendien zijn alle leeftijden welkom. Dat is wel fijn, kunnen jullie ouders ook mee komen. [Als die muziek spelen tenminste]
Dirigent? Jaap Everzwijn en Jaap Knulst <lol> De 2 Jaapjes dus.
Prijs? Volledig gratis én gratis parking.
Programma? Om 10.45u is er een eerste repetitie, om 13.45u de tweede repetitie en om 16.00 uur is het concert. Nu niet denken van: “o nee, maar twee repetities en dan moet ik die partituren al kunnen!” De organisatoren leggen de nadruk vooral op de nadruk op de sfeer en het samenspel, niet op de kwaliteit… En je zit er tenslotte met zoveel man…
Andere faciliteiten? Er is de hele dag braderie met overal muziekoptredes.

 

Als je geïnteresseerd bent laat je het maar weten via een reactie of je kunt eens gaan kijken op brouwsedag.nl [op de site staan ook een paar foto’s van vorig jaar].

 

Denk er nog maar eens over na…

Groetjes en nog veel muziekplezier

Bugeltje

 

Ps: normaal zul je je moeten inschrijven, ik ben alleen niet zeker en ik weet ook niet hoe je moet inschrijven. Ik ben het volop aan het uitzoeken maar ik heb nog geen reactie terug van Lenny of een van de organisatoren. Maar als ik het weet laat ik het jullie zo snel mogelijk weten…


[boven: een deel van de bugelsectie]
[onder: veel volk dus (dirigent: Jaap Knulst)]

17:40 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (3) | Tags: brouwsedag |  Facebook |