31-03-09

Golden 60's concert van Steve

Golden 60s themaconcertZaterdag was ik naar het Golden 60's concert gaan kijken van Steve en zijn fanfare in Lot. De KF 'eendracht maakt macht' speelde allemaal liedjes uit de jaren 60 en kregen soms de begeleiding van Benny Michiels, de plaatselijke volkszanger.
Ik vond het een leuk themaconcert. Dat heeft wel iets, die 'bekende' nummers :)

Even een revieuw:
Ze hadden lampjes op hun pupiter geplaatst wat een romantisch effect gaf. Dat vond ik wel mooi!
Ze waren wat voorzichtig begonnen met het nummer 'Moon River' van 'H. Mancini', wat natuurlijk geen evident nummer is om mee te beginnen...
Bij 'Brussel' van 'Jacques Brel' kwamen ze goed op gang. Het swingende nummer maakte de zaal meteen warm. Een extra pluim voor de trompetten achterin die goed gelijkspeelden en de stacato goed accentueerden. Ook de bassen en de hoorns mochten er wezen met hun 'scheur' stukje :) En daar houd ik natuurlijk van!
Bij 'She' van 'Charles Aznavour' kwam Benny Michiels (BM) voor de eerste keer mee zingen. Erg storend was dat de zang veel te luid stond. Je hoorde een soort galm naklinken nadat hij een hoge of harde noot gezongen had, zo luid stond het.
En dan: iets wat ik, tot nu, nog altijd niet kan geloven: hij las af van zijn tekst (zie foto)!!! ONGELOFELIJK! Hij heeft 8 maanden de tijd gehad (weet ik van ...) om die stukken te repeteren en dan kent hij de tekst nog niet. Dat is gewoon schandalig! Bovendien draaide Emanuel Reynaerts (dirigent) zich af en toe om en gaf aan waar hij moest beginnen zingen! Meermaals!!! Dat zou toch écht niet mogen!
Die man had wel een fantastisch kostuum moet ik zeggen. Erg 'slick' :)
Benny Michiels
Bij het volgende nummer 'Et Maintenant' van 'G. Becaud' was er op het einde een geweldige uitschuiver van een van de trompetten die even wou tonen dat hij er ook was...
Daarna werd er nog 'The Rose', 'Sinatra in Concert' en 'Rock Around the Clock' gespeeld waarbij de solo in 'The Rose' eerlijk gezegd beter was dan BM. (sorry hoor!) Hervé had daar toch wel een tandje voor met een ronde zachte klank (en ja, het was in bugel).
Nog een kleine melding van de sopraans die fijn gespeeld hebben (zeker het kleine solotje) en de drum die erg strikt én juist drumde. Die man wist duidelijk wat hij deed en dat hoorde je in zijn spelen.
Bij het tweede deel was er een dansavond voorzien met BM als DJ. Dat was wel leuk, hebben fijn gedanst :)

BTW: het concert was zeker niet mis! Laat daar geen twijfel over bestaan. Ik vind 'eendracht maakt macht' nog altijd 'een van de beteren' om naar te gaan luisteren. Zeker de dansavond achteraf vond ik fijn en het paste perfect bij het concert vooraf.

10:50 Gepost door Bugeltje in Concert bezoek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lot, steve, eendracht maakt macht |  Facebook |

10-03-09

Gezien: Lord Of The Dance!

Jawel, dit weekend ben ik naar Lord Of The Dance gaan kijken in Antwerpen. Jullie wisten vast al dat ik er dikke fan van was doordat ik met Hever (lang geleden) er wat nummers van gespeeld had en dat vond ik über tof!
Nu, ... weet niet wat ik van het hele dansspectacel moet denken. Ik ging er met grote verwachtingen naar toe en kwam wat teleurgesteld terug.
De LOTD voorstelling in Antwerpen was er een van Michael Flatley. Helaas danste hij niet mee, hoop maar dat die versie wat beter is dan die wat ik zaterdag gezien heb (de versie waar je hem wel ziet mee dansen vind je terug op youtube).

Nu van het eerste moment dat er iemand op het podium kwam viel me meteen één super storend iets op: de pruiken! Ongelofelijk! Betaal je daar €64 voor een zitje en komen ze daar af met een pruik die je in de eerste de beste carnavalwinkel kan kopen. Super nep dus en dat zag je van een kilometer afstand (zeker met de spots erop waardoor ze zo lekker vals gingen blinken).
Nu was het eerste nummer meteen een tapdans van jewelste met een lekkere knal op het einde, dat gaf je wel het gevoel van: 'ja! Dat is het helemaal!' Maar die euforie ging al snel over nadat er 2 huppelende violisten het podium op kwamen en vrolijk een Iers nummertje speelden. Leuke muziek dat wel maar, opnieuw, nep! Zelf ken ik niet veel van viool, geef ik toe, maar als je huppelt terwijl je speelt krijg je dan niet zo een vibrerende toon? En snelheid, ritme, bepaal je dat niet met die strijkstok? Tijdens de pauze was ik echter niet zo zeker meer van mijn zaak (hoewel paps, mama en Steve toch ook wat rariteiten gezien hadden) ben ik gaan vragen aan de geluidsman (die zat in de zaal) of de violisten écht speelden. Zij die van ja. Natuurlijk, hij kan moeilijk zeggen van niet... Maar je begrijpt, wij als muzikanten met die 'beroepsmisvorming' hebben de rest van het 2e deel aandachtig gekeken toen die violisten weer op het podium kwamen. En jawel, busted (!), de linkse violiste (mét nep haar) viel een keer te laat in! Ha! Zie je wel, allemaal nep!
Grote teleurstelling bij de muziek dus, ondanks ik écht van Ierse liedjes houdt. Gewoon omdat alles play-back was (de violisten én het solofluitje dat af en toe er tussendoor kwam). Dan was er nog een zangeres die (gelukkig) wel echt zong, maar net als er wat sfeer en ritme in het stuk kwam (waar overigens géén samenhangend verhaal in zat) verpeste zij het even door in haar eentje de aandacht op te eisen en met een veel te fragiele stem een langzaam solowerk te zingen. Gevolg: je begon je warempel te vervelen.

Maar, uiteraard, niet al slecht wat we hier schrijven! De (tap)dans was voortreffelijk en perfect ingestudeerd! Die gelijkheid van de kliks, de formaties, de bewegingen, soepelheid, ... dat was echt wel super en de moeite waard!
Het leukste vond ik als ze op een rijtje gingen staan en vlnr en omgekeerd om de beurt een sprongetje deden met een tap tot gevolg. Echt geweldig!

Besluit: als je naar LORD gaat ga je eigenlijk alleen maar voor de D: Dance. Als je voor de muziek gaat, zul je teleurgesteld worden en als je kritisch bent zul je de zaal uit rennen. Bovendien was het een dure prijs, te veel voor wat je terug krijgt.

21:05 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lotd, lord of the dance |  Facebook |

02-03-09

Nieuwe foto's van het valentijnsconcert09 online!

Heb (toen ik op vakantie was) de foto's die Tarsi getrokken heeft op het Valentijnsconcert 09 van Wakkerzeel in mn mailbox gekregen. Heb ze meteen online gezet en je kan ze hier bekijken.

12:32 Gepost door Bugeltje in Wakkerzeel | Permalink | Commentaren (0) | Tags: foto, valentijnsconcert |  Facebook |