31-03-09

Golden 60's concert van Steve

Golden 60s themaconcertZaterdag was ik naar het Golden 60's concert gaan kijken van Steve en zijn fanfare in Lot. De KF 'eendracht maakt macht' speelde allemaal liedjes uit de jaren 60 en kregen soms de begeleiding van Benny Michiels, de plaatselijke volkszanger.
Ik vond het een leuk themaconcert. Dat heeft wel iets, die 'bekende' nummers :)

Even een revieuw:
Ze hadden lampjes op hun pupiter geplaatst wat een romantisch effect gaf. Dat vond ik wel mooi!
Ze waren wat voorzichtig begonnen met het nummer 'Moon River' van 'H. Mancini', wat natuurlijk geen evident nummer is om mee te beginnen...
Bij 'Brussel' van 'Jacques Brel' kwamen ze goed op gang. Het swingende nummer maakte de zaal meteen warm. Een extra pluim voor de trompetten achterin die goed gelijkspeelden en de stacato goed accentueerden. Ook de bassen en de hoorns mochten er wezen met hun 'scheur' stukje :) En daar houd ik natuurlijk van!
Bij 'She' van 'Charles Aznavour' kwam Benny Michiels (BM) voor de eerste keer mee zingen. Erg storend was dat de zang veel te luid stond. Je hoorde een soort galm naklinken nadat hij een hoge of harde noot gezongen had, zo luid stond het.
En dan: iets wat ik, tot nu, nog altijd niet kan geloven: hij las af van zijn tekst (zie foto)!!! ONGELOFELIJK! Hij heeft 8 maanden de tijd gehad (weet ik van ...) om die stukken te repeteren en dan kent hij de tekst nog niet. Dat is gewoon schandalig! Bovendien draaide Emanuel Reynaerts (dirigent) zich af en toe om en gaf aan waar hij moest beginnen zingen! Meermaals!!! Dat zou toch écht niet mogen!
Die man had wel een fantastisch kostuum moet ik zeggen. Erg 'slick' :)
Benny Michiels
Bij het volgende nummer 'Et Maintenant' van 'G. Becaud' was er op het einde een geweldige uitschuiver van een van de trompetten die even wou tonen dat hij er ook was...
Daarna werd er nog 'The Rose', 'Sinatra in Concert' en 'Rock Around the Clock' gespeeld waarbij de solo in 'The Rose' eerlijk gezegd beter was dan BM. (sorry hoor!) Hervé had daar toch wel een tandje voor met een ronde zachte klank (en ja, het was in bugel).
Nog een kleine melding van de sopraans die fijn gespeeld hebben (zeker het kleine solotje) en de drum die erg strikt én juist drumde. Die man wist duidelijk wat hij deed en dat hoorde je in zijn spelen.
Bij het tweede deel was er een dansavond voorzien met BM als DJ. Dat was wel leuk, hebben fijn gedanst :)

BTW: het concert was zeker niet mis! Laat daar geen twijfel over bestaan. Ik vind 'eendracht maakt macht' nog altijd 'een van de beteren' om naar te gaan luisteren. Zeker de dansavond achteraf vond ik fijn en het paste perfect bij het concert vooraf.

10:50 Gepost door Bugeltje in Concert bezoek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lot, steve, eendracht maakt macht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.