10-03-09

Gezien: Lord Of The Dance!

Jawel, dit weekend ben ik naar Lord Of The Dance gaan kijken in Antwerpen. Jullie wisten vast al dat ik er dikke fan van was doordat ik met Hever (lang geleden) er wat nummers van gespeeld had en dat vond ik über tof!
Nu, ... weet niet wat ik van het hele dansspectacel moet denken. Ik ging er met grote verwachtingen naar toe en kwam wat teleurgesteld terug.
De LOTD voorstelling in Antwerpen was er een van Michael Flatley. Helaas danste hij niet mee, hoop maar dat die versie wat beter is dan die wat ik zaterdag gezien heb (de versie waar je hem wel ziet mee dansen vind je terug op youtube).

Nu van het eerste moment dat er iemand op het podium kwam viel me meteen één super storend iets op: de pruiken! Ongelofelijk! Betaal je daar €64 voor een zitje en komen ze daar af met een pruik die je in de eerste de beste carnavalwinkel kan kopen. Super nep dus en dat zag je van een kilometer afstand (zeker met de spots erop waardoor ze zo lekker vals gingen blinken).
Nu was het eerste nummer meteen een tapdans van jewelste met een lekkere knal op het einde, dat gaf je wel het gevoel van: 'ja! Dat is het helemaal!' Maar die euforie ging al snel over nadat er 2 huppelende violisten het podium op kwamen en vrolijk een Iers nummertje speelden. Leuke muziek dat wel maar, opnieuw, nep! Zelf ken ik niet veel van viool, geef ik toe, maar als je huppelt terwijl je speelt krijg je dan niet zo een vibrerende toon? En snelheid, ritme, bepaal je dat niet met die strijkstok? Tijdens de pauze was ik echter niet zo zeker meer van mijn zaak (hoewel paps, mama en Steve toch ook wat rariteiten gezien hadden) ben ik gaan vragen aan de geluidsman (die zat in de zaal) of de violisten écht speelden. Zij die van ja. Natuurlijk, hij kan moeilijk zeggen van niet... Maar je begrijpt, wij als muzikanten met die 'beroepsmisvorming' hebben de rest van het 2e deel aandachtig gekeken toen die violisten weer op het podium kwamen. En jawel, busted (!), de linkse violiste (mét nep haar) viel een keer te laat in! Ha! Zie je wel, allemaal nep!
Grote teleurstelling bij de muziek dus, ondanks ik écht van Ierse liedjes houdt. Gewoon omdat alles play-back was (de violisten én het solofluitje dat af en toe er tussendoor kwam). Dan was er nog een zangeres die (gelukkig) wel echt zong, maar net als er wat sfeer en ritme in het stuk kwam (waar overigens géén samenhangend verhaal in zat) verpeste zij het even door in haar eentje de aandacht op te eisen en met een veel te fragiele stem een langzaam solowerk te zingen. Gevolg: je begon je warempel te vervelen.

Maar, uiteraard, niet al slecht wat we hier schrijven! De (tap)dans was voortreffelijk en perfect ingestudeerd! Die gelijkheid van de kliks, de formaties, de bewegingen, soepelheid, ... dat was echt wel super en de moeite waard!
Het leukste vond ik als ze op een rijtje gingen staan en vlnr en omgekeerd om de beurt een sprongetje deden met een tap tot gevolg. Echt geweldig!

Besluit: als je naar LORD gaat ga je eigenlijk alleen maar voor de D: Dance. Als je voor de muziek gaat, zul je teleurgesteld worden en als je kritisch bent zul je de zaal uit rennen. Bovendien was het een dure prijs, te veel voor wat je terug krijgt.

21:05 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lotd, lord of the dance |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.