26-11-07

De viering van St. Cecilia

Deze zaterdag werd St. Cecilia, de patroonheilige van de muziek, geëerd in Wakkerzeel. Met andere woorde, het was dus teerfeest, het jaarlijkse zuip/vettig geblaas/fun feestje van de fanfare.
Meer weten over St. Cecillia?

Ik zal even de dag overlopen:

* Om 8.30 opgestaan en dan rap rap gedoucht en aangekleed want om 9.30 begon het teerfeest officieel.
* Eerst een klein stoetje in Wakkerzeel zelf, richting de voorzitter, Alex. Daar hebben we zijn nieuw huis, mét aangebouwde fanfarezaal, mogen bekijken. Ja, sjiek jong! Dat wil ik later ook wel: een huis met een mega repetitiekot erbij ;) Ik zal al beginnen met sparen...
Teerfeest
Teerfeest
* Daarna terug een stoetje richting de kerk om daar een mis voor de overleden muzikanten te houden om daarna naar het kerhof te gaan en om daar ook een paar nummers te spelen voor de overleden muzikanten.
* Hierna richting 'de tiendeschuur' om te eten. Het was stoofvlees met patat en witloof. Da smaakte wel. Kijk maar naar Yves ;)
Teerfeest
* Daarna hadden we een stemming voor de secretaris (Alex) en de ondervoorzitter (Tony). Het was even bang afwachten op het resultaat...
TeerfeestTeerfeest
Maar er was geen vrees nodig want zowel Alex als Tony zijn verkozen. Aan hun beide proficiat!
* Toen ben ik naar huis gegaan, kmoest nog langs Steve. Maar het feestje ging natuurlijk nog gewoon door. Eerst nog naar 'tcafe naast 'de tiendeschuur' en dan was er nog een party in de zaal.
TeerfeestTeerfeest
ps: de foto's zijn getrokken door 'de Witte van Wakkerzeel' aka Tarsy

21:16 Gepost door Bugeltje in Wakkerzeel | Permalink | Commentaren (0) | Tags: teerfeest |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.