04-10-07

 

Muziek spelen op kot... Daar heb ik dus niet zo veel tijd voor. Maar ik doe mijn best! Zo heb ik deze week toch maar mijn bugeltje eens uit mijn (nieuw) zakje genomen om wat te oefenen. Maar natuurlijk zaten de pistons roestvast. En natuurlijk heb ik geen olie bij want die staat thuis in de kast. O, en een muziekstaander heb ik ook al niet bij, want wij hebben niet zo een kleintje dat je kunt opvouwen maar zo ne grote stevige.
Dus dat begon al goed. Gelukkig bestaat er zoiets als...
(geachte lezers, als u nogal snel geschokt geraakt, gelieve dit bericht dan niet, ik herhaal niet verder te lezen. Dank u voor uw begrip)
... speeksel. Nu niet vies kijken, het is gewoon een wondermiddel als je, zoals ik, uw olie niet bij hebt. Natuurlijk is dit niet de ideale oplossing. Je moet echt al een hele kwak (ja we zijn hier weer goed bezig) gaan smeren voordat uw pistons wel effe blijven schuiven. Mja, ik heb toch al geoefend, met speek welliswaar...

Zondag is er een concert van Wakkerzeel. Vrijdag kan ik gelukkig naar de repetitie gaan. Kan ik eens kijken welke stukken we gaan spelen.

Bij Hever kan ik dus niet meer naar de repetitie gaan (dat is donderdag). Ik ga wel nog meedoen op de concerten natuurlijk. Daar moet ik wel wat extra voor oefenen (met metronoom). Nu moet ik zo een nummer echt helemaal alleen instuderen. En eigenlijk is dat niet zo gemakkelijk aangezien je u niet meer kan bazeren op wat de anderen spelen. Dus nu moet ik echt een metronoom gaan kopen en oefenen op tellen en ritmes enz. Dat is weer een nieuwe uitdaging.
Want toegegeven, tellen kan ik niet. :) Ik 'hoor' meestal wanneer ik moet beginnen met spelen. Maar nu moet ik dus echt die 8 maten gaan tellen want ik heb geen flauw benul wanneer we moeten beginnen.
Maar zo weet ik ook niet hoe Rudy de maten gaat slaan. Meestal doet hij iets trager dan op de partituur staat, maar soms kan hij echt wel de juiste snelheid aannemen als een stuk goed gaat bijvoorbeeld.
En, hoe lang houdt hij een orgelpunt aan enz? Allemaal belangrijk. Allemaal dingen die ik niet weet...

Enfin, we zullen dat wel zien op het eerste concert met Hever als er een nieuw stuk gespeeld wordt zoals War of The Celts. (Zeer sjiek nummer trouwens).

Aja, we hebben trouwens al een bandje op kot! Pieter speelt drum en Michiel die speelt trompet. En ik er dan nog bij als bugel... Dat komt dik in orde! :)

Deze avond hebben we een kotfeestje! Toen ik binnenkwam zag ik al meteen een mega toren bierblikjes op de diepvries staan. Dacht ik eerst: 'o fijn, we gaan ballengooien' mja, al snel bleek dat die nog gevuld waren. Dat ballengooien zal voor later op de avond zijn. En wrs, gaat die toren dan gewoon blijven staan. ;)

Greetz, en nog fijn spelen é muzikantjes!

19:10 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kot, concert |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.