21-01-09

Ik moet ...

... zorgen dat deze blog die 'fancy look' opnieuw krijgt. Of opnieuw, misschien zeg ik beter nieuw. Laten we ons daar even mee bezig houden.
 
...zoveel mogelijk repetities van Hever bijwonen want die nieuwe stukken (o.a. Arlequino) lijken me niet zo makkelijk. Bovendien vind ik geen fragment online zodat ik niet exact weet hoe het klinkt.
Daarbovenop heb ik totaal geen tijd om op donderdag de repetities bij te wonen omdat ik op kot zit. Heb uitgeteld dat ik er net 3 kan volgen en dat is deze week en 2 keer in de paasvakantie (daar laten we dus niets tussenkomen). De generale (als die zoals ieder jaar op zaterdag valt) zal ik waarschijnlijk ook moeten missen omdat ik die zaterdag opendeurdag heb op mijn school (aanwezigheid = verplicht en bovendien komen er mensen naar je werkjes kijken, dus dan is het misschien wel handig dat je daar ook aanwezig bent!?)
 
...oefenen en oefenen! Eerste concert met Wakkerzeel op 14 februari, dan nog play-in én lenteconcert met Hever. Dat wordt dus spieren kweken :)
 
... ik moet jullie nog altijd dat verslag geven van het concert van de fanfare van Lot met solist Stan Van Nieuwenhuis. Dat ben ik dus niet vergeten!
 
... en verder? Hmm, niets doen denk ik :D
- I Wish ! -

20:53 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-01-09

Frrrraaauuuuuuuuw...

- ja, ik wist niet wat typen als titel :)
Ik weet niet wat hier gebeurt is in de tijd dat ik weg ben geweest (paar weekjes maar zekers :s ) maar der zijn hier een paar posts van mn blog af! Hoe kan dat nou? Tzal skynet weer zijn zeker? En ik had nog wel zo een mooi 'o denneboom' berichtje geschreven...
Hmm, ik moet echt driiiiingend overstappen naar een andere blogserver, helaas is mn adresje (bugeltje) al bezet op blogspot. Dus weet niet of ik nu een ander blogadres moet nemen, hier moet blijven bij skynetblogs of nog een andere blogserver zoeken. Enig advies is welkom!

Ondertussen zijn de examens vollop aan de gang! Nee, correctie, dat is niet waar, de blok is aan de gang, mn examen (jewel deze heeft er maar eentje: filosofie) is nu maandag!
Spannende tijden dus!
Willen jullie allemaal voor me duimen want als ik aan het examen moet denken sta ik te bibberen op mn benen. Dat is echt moeilijk filosofie en ik kan alleen maar bidden dat ik de vragen ga begrijpen...

Ik heb nog een verslagje te schrijven van het afgelopen concert van Steve zijn jeugdfanfare en de 'grote fanfare' van Lot (met solist Stan Van Nieuwenhuizen die super goed was!). Dat hebben jullie dus nog te goed.

Vandaag de eerste repetitie van Wakkerzeel in het nieuwe jaar :) Hoera!
A ja, en nog BELANGRIJK NIEUWS (!) Pieter (mn collega bugel in Wakkerzeel) is deze week vader geworden. Dat maakt Alex, de voorzitter, grootvader en trots dat hij is (en mag zijn!). Aan hun allemaal een dikke proficiat! (En hoera voor ons, weer een bugeltje bij :D )

En nog een belangrijk nieuwtje: Steve mag vandaag voor de allereerste keer mee spelen met zijn 'grote fanfare' in Lot. Heb hem net gebeld om hem succes te wensen en hij was super nerveus. Begrijp ik wel, was ik ook!
Maar ook aan hem een dikke proficiat en nog een dikke succes kus ;)

Zo beste blogger-muziekliefhebbende-lezertjes dat was best een boterham! Twas ook al even geleden...
K wens jullie (want dit heb ik ook nog niet gedaan) een fantastisch, spetterend 2009 toe! Dat jullie nog veel muziek mogen maken, veel lol mogen hebben en altijd gelukkig mogen zijn!

19:36 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuwjaar, blog |  Facebook |

28-10-08

Nog geen nieuws van mijn mondstukje...

hmm, ik heb nog geen nieuws van mijn mondstukje dat ik besteld had bij Adams... Dat duurt me te lang! Ik zeg het je!
Ik wil ermee kunnen stoefen :)

Ondertussen al goed gespeeld deze week. Ik heb me het schema opgelegd om elke dag een uur te spelen. Het is nu toch vakantie, dus heb ik tijd |kuch|
Kwestie van mn spiertjes nog eens optimaal te benutten en aan te sterken, ze hadden al zo lang stil gelegen...

18:13 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mondstuk |  Facebook |

18-08-08

nieuw muziekstuk

Vorige vrijdag was de eerste (echte) repetitie van Wakkerzeel.
Mams en Steve waren ook een keertje mee komen kijken (het was vakantie, door de 15e) én hebben zelfs meegespeeld! Steve met de trompet van Jens en mams met een bugel van Alex. Haha! Best wel grappig!
We hebben trouwens een nieuw stuk gekregen. Weet niet meer hoe het noemt. Het was een stuk van ere afdeling dacht ik... En we zullen dat binnen 4 weken kennen zei Jens! :s Meeh!
Gelukkig lag het wat soepel in de vingers. Maar ik denk dat we nog wel even bezig zijn met de juistheid en details...

Zaterdag is dus de infodag van de Albertieners. We hebben ondertussen al 5 inschrijvingen van mensen die dan niet kunnen komen (infodag is ook inschrijvingsdag).
We hebben al 2 repetities gehad met de Albertieners om zaterdag 3 stukjes te kunnen laten horen aan de 'nieuwe' Albertieners. we zullen de klompendans, chinamen in Paris en het loze vissertje spelen. En vind dat het al bijzonder goed klinkt :)

11:07 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wakkerzeel, albertieners |  Facebook |

29-07-08

 

Dat is weer fantastisch-über-geweldig gedaan van Skynetblogs é! Die nieuwe skynetpas al gezien? Kon *gvd* nog niet meer op mijn blog komen! (daarom dat het ook zo lang geduurd heeft eer ik gepost heb, was te gefrustreerd om maar te blijven zoeken achter mijn email en paswoord...)
Grrr, ja daar krijg ik het nu van! Ik wil gewoon bloggen, geen skynetpas krijgen. Heb ik allemaal niet nodig!
Ze hebben geluk dat ik hier al een hele boel op gepost heb en mijn blogje en mijn bezoekers dus niet zomaar in de steek kan laten. Anders was ik al lang op een ander! Huh!
Waar ze dan weer wel aan gedacht hebben: eindelijk toegang voor mac-gebruikers! (degene die de browser Safari (de beste!) dus gebruiken om op het internet te surfen.) Hoera voor dat!

Bon, zal jullie -zeer- kort uit de doeken doen hoe de vakantie was: slecht! Nog nooit zo iets meegemaakt!
De reisorganisatie 'de blauwe vogel' heeft een slecht programma opgesteld, we vlogen niet rechtstreeks (met een Hub via Londen) maar moesten maar liefst 4x stoppen waarvan we er 2 keer uit moesten, het weer was nog erger dan België (een klein regenbuitje daar zou hier mega overstromingen veroorzaken), ijskoud ginder (wat de blauwe vogel ons ook was 'vergeten' te melden), de eerste gids was echt ondermaats, ...
Het enige wat ik goed/leuk vond was de safari in het Kruger Park, een vieuwpoint in kaapstad en een show van de Shanghai.
Jammer dus, zeker vanwege het geld en de stress dat het met zich meebracht. Ga gelukkig nog een keertje kamperen met Steve in Frankrijk.

Ondertussen begonnen met bugelen (zou dat eigenlijk een 'officieel' werkwoord zijn?).
Tgaat moeilijk, mijn spiertjes zijn nog op vakantie, maar zal ze wel wakker krijgen :)
Volgende week, 8 augustus, begint de fanfare van Wakkerzeel met repeteren. Daarom, deze en volgende week nog eens extra oefenen want Jens zal er zeker de zweep bij hebben. Haha! :D

Bon, luitjes, bugel-speel nog goed!

18:16 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, repetitite |  Facebook |

17-04-08

School en repetities gaan niet samen...

Bon, vorige week vertelde een leerkracht me dat we nu zaterdag (17/04) aanwezig moesten zijn op de opendeurdag en dit maar voor een uurtje. Ik dacht 'ja dat zie je van ver, ik ga niet 4 uur op de trein zitten om hier een uur te komen koekeloeren'.
Maar een week later is het allemaal veranderd...
Om te beginnen worden we verplicht om te gaan. En nu 3 dagen ervoor (gisteren dus) vroeg die van compositie of ik ook nog 2 uur kon komen voor zijn vak én die van grafische vormgeving eiste dat we allemaal 2 uur komen. Dus maw heb ik zaterdag nog 5u 'les'. We moeten dus een beetje gaan tonen wat we allemaal al kunnen/doen aan de nieuwe, potentiële studenten.
Nu voor compositie maak ik me wel vrij omdat er een aantal werkjes van me tentoongesteld worden en dan moet je dat toch kunnen uitleggen? (Misschien komen er ook designbureau's langs en om toekomstig werk vast te klampen is dat misschien wel iets)
En bij tekenen, dat durf ik niet te skippen want die leerkracht zie ik nog wel in staat om je -1 te geven als je er niet bent... Dus dat zal ik ook gaan volgen.
Maar grafisch ontwerp dat gaat dus echt niet. S'avonds heeft Steve zijn eerste concert met de jeugdfanfare van Lot en dat kan ik natuurlijk niet missen! Dus ik ga fijn om 3 uur naar de trein en vertrek. Na!

Nu al dat gezaag leidt toch tot wat ik eigenlijk wilde zeggen: vrijdag blijf ik dus hier op mijn kot. Dat lijkt me makkelijker dan vrijdag naar huis te gaan en zaterdagmorgend om 7u al weer te vertrekken.
Heeft dus wel het gevolg dat ik niet naar de repetitie van Wakkerzeel kan én niet naar de muziekles... :s
En dat vind ik eigenlijk wel jammer want had deze week nu eens de tijd om goed te oefenen.

11:47 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: repetitie |  Facebook |

03-04-08

I'm Back :D

Deze vakantie heb ik nog niets anders gedaan dan gewerkt en voor school gewerkt. Dus eigenlijk gewoon gewerkt ! En natuurlijk gespeeld :)
Heb dus niet echt veel tijd gehad om nog eens hier op blogland een kijkje te komen nemen...
Aiai...
Vergeving is een grote deugd :p

Is er dan ondertussen nog iets gebeurd om muziekvlak?
Neen, eigenlijk niet. Juist dat ik dus vorige week nog eens naar Hever ben gegaan om mee te oefenen voor het Lenteconcert.
En ja, die repetities zijn toch anders dan in Wakkerzeel hé!?
Maar zo een keertje andere stukken is ook wel eens fijn. Ik kwam eerst niet goed op gang, maar daarna ging ie wel.

Heb laatst nog met Lenny gesproken op msn :) Het gaat haar blijkbaar goed, daar in Nederland. Ze heeft dus haar eigen 'stekkie' en zit bij 2 orkesten. Nice voor haar! :)

10:36 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lenny, concert, repetitie |  Facebook |

14-11-07

Deze week heb ik wél mijn bugeltje mee! :)

Allé, voor een keer ben ik mijn bugeltje dan niet vergeten. ;)

Ik heb me een nieuwe laptop gekocht (ik moest er eentje hebben voor school). Een Mac Book Pro. Voor de niet-kenners, hier een fototje:
Mac Book Pro Fijn dingetje niet? :) Ben er wel blij mee.
Alleen een probleempje: ik heb geen programma om de code van de website te kunnen aanpassen. Ik dacht dat het zou werken in Teksteditor (hetzelfde als kladblok in Windows), maar dat is dus niet zo. En Notepad, waar ik de code normaal gezien mee aanpas, kan ik niet vinden voor mac. Gelukkig ken ik iemand die Dreamweaver heeft liggen. Maar dat is wel een zwaarder programma. En het zal nog wel een weekje of 2 duren voor ik dat te pakken heb. Dus voorlopig geen aanpassingen meer op de website.
Ja nog iets, ik weet helemaal niet hoe je een FTP programma (hiermee kun je gemakkelijk .html bestanden online zetten voor je website) moet installeren op de mac. Dat moet ik nog opzoeken...
Maar buiten deze onwetendheden, ben ik echt tevreden met mijn Apple. :) Mag ook wel, daarvoor heeft hij genoeg geld gekost!

Heb daarnet eens Qorn gemaakt. Dat is zo een vervangend product voor vlees. Ik dacht laten we dat eens proberen. Nou dat smaakte wel. Zo een beetje als gehakt. Had er dan nog wat paprika en rijst bijgegooid en dat was wel lekker. Alleen als je het bakt heeft het een rare/vieze geur. Ik was al even in paniek maar het valt dus goed mee. :)

Goed beste bloggers, tot de volgdende en nog goed muziek spelen he! ;)

19:07 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: website, bugel |  Facebook |

04-10-07

 

Muziek spelen op kot... Daar heb ik dus niet zo veel tijd voor. Maar ik doe mijn best! Zo heb ik deze week toch maar mijn bugeltje eens uit mijn (nieuw) zakje genomen om wat te oefenen. Maar natuurlijk zaten de pistons roestvast. En natuurlijk heb ik geen olie bij want die staat thuis in de kast. O, en een muziekstaander heb ik ook al niet bij, want wij hebben niet zo een kleintje dat je kunt opvouwen maar zo ne grote stevige.
Dus dat begon al goed. Gelukkig bestaat er zoiets als...
(geachte lezers, als u nogal snel geschokt geraakt, gelieve dit bericht dan niet, ik herhaal niet verder te lezen. Dank u voor uw begrip)
... speeksel. Nu niet vies kijken, het is gewoon een wondermiddel als je, zoals ik, uw olie niet bij hebt. Natuurlijk is dit niet de ideale oplossing. Je moet echt al een hele kwak (ja we zijn hier weer goed bezig) gaan smeren voordat uw pistons wel effe blijven schuiven. Mja, ik heb toch al geoefend, met speek welliswaar...

Zondag is er een concert van Wakkerzeel. Vrijdag kan ik gelukkig naar de repetitie gaan. Kan ik eens kijken welke stukken we gaan spelen.

Bij Hever kan ik dus niet meer naar de repetitie gaan (dat is donderdag). Ik ga wel nog meedoen op de concerten natuurlijk. Daar moet ik wel wat extra voor oefenen (met metronoom). Nu moet ik zo een nummer echt helemaal alleen instuderen. En eigenlijk is dat niet zo gemakkelijk aangezien je u niet meer kan bazeren op wat de anderen spelen. Dus nu moet ik echt een metronoom gaan kopen en oefenen op tellen en ritmes enz. Dat is weer een nieuwe uitdaging.
Want toegegeven, tellen kan ik niet. :) Ik 'hoor' meestal wanneer ik moet beginnen met spelen. Maar nu moet ik dus echt die 8 maten gaan tellen want ik heb geen flauw benul wanneer we moeten beginnen.
Maar zo weet ik ook niet hoe Rudy de maten gaat slaan. Meestal doet hij iets trager dan op de partituur staat, maar soms kan hij echt wel de juiste snelheid aannemen als een stuk goed gaat bijvoorbeeld.
En, hoe lang houdt hij een orgelpunt aan enz? Allemaal belangrijk. Allemaal dingen die ik niet weet...

Enfin, we zullen dat wel zien op het eerste concert met Hever als er een nieuw stuk gespeeld wordt zoals War of The Celts. (Zeer sjiek nummer trouwens).

Aja, we hebben trouwens al een bandje op kot! Pieter speelt drum en Michiel die speelt trompet. En ik er dan nog bij als bugel... Dat komt dik in orde! :)

Deze avond hebben we een kotfeestje! Toen ik binnenkwam zag ik al meteen een mega toren bierblikjes op de diepvries staan. Dacht ik eerst: 'o fijn, we gaan ballengooien' mja, al snel bleek dat die nog gevuld waren. Dat ballengooien zal voor later op de avond zijn. En wrs, gaat die toren dan gewoon blijven staan. ;)

Greetz, en nog fijn spelen é muzikantjes!

19:10 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kot, concert |  Facebook |

21-08-07

Ach ja, dat doe je allemaal...

Als je eenmaal begint aan een muziekopleiding of als je gewoon begint met muziek in het algemeen en je doet het graag, wil je daar wat voor inzetten, dan komt daar een boel bij kijken.

En dan heb ik het niet over de jeugdfanfare die we momenteel aan het opstarten zijn. Dan heb ik het over de inspanningen in het algemeen.

En dan heb ik het niet alleen over de repetities die je iedere week trouw volgt. En de muzieklessen die je erbij neemt. En de concerten.

En dan heb ik het niet alleen over die ene fanfare, dan bedoel ik ook die andere fanfares en groepjes waar je in mee speelt. Of waar je al eens bij springt als ze er een paar muzikanten te kort komen.

Dan bedoel ik alles daarbuiten.
Die keer dat je vriendin jarig is en je daar staat met je bugeltje.
Die keer dat je geld investeerd in een super play-in en daar vele nieuwe vrienden leert kennen.
Die keer dat je mee doet aan een tentenkamp.
Die keer dat je in de gietende regen speelt voor je ouders die net 25-jaar getrouwd zijn.
ik2

Dat noem ík dan muziek maken.
Gewoon omdat het fijn is! Nooit omdat het moet. Smile

13:17 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: muziek |  Facebook |

24-07-07

Muziekstop loopt ten einde

Deze week (donderdag) loopt de muziekstop bij de fanfare in Hever ten einde. Dus deze week moet ik toch weer wat meer gaan oefenen. Dat ik toch nog een goede indruk maak, zo de laatste weken voordat ik stop in Hever. Ik ga op kot hé, had dat al eens gezegd. En school gaat toch nog even voor.
Maar geen nood. Ik ga wel nog oefenen hoor!

Heb al een kot gevonden trouwens. Het is best wel groot én mooi in vergelijking met andere koten die we bezocht hebben...
Ik heb er een kamertje van ongeveer 3 op 4. Daarin staat een kast, bureau en bed. Ik heb ook nog een lavabo. Dat is altijd handig.
Er is nog een gemeenschappelijke keuken voor heel het kot (het is een kot voor 7 personen) en een douche die ik maar moet delen met nog een ander meisje, dus dat zit wel snor.
Er is zelfs een tuintje! Het is misschien even groot als mijn kamer zelf, maar toch... Er staat gras! Das wel leuk.

Ik ga nog een bugelrugzak kopen zodat ik deze gemakkelijk kan mee nemen op de trein/bus en fiets. Want het is de bedoeling dat ik toch ga oefenen op kot hoor! Wel met een silent brass maar enfin... Of misschien heb ik eens een uurtje of twee geen les terwijl de rest van mijn kotgenoten weg zijn, dan kan ik natuurlijk wel oefenen zonder silent brass. Dat zullen we nog wel zien.

Ik zal eens een fototje nemen van mijn kot, dan kunnen jullie het ook eens zien!

11:21 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: school |  Facebook |

16-07-07

Dit was het dus...

Cry Of The Celts. Zo noemde het nummer dus dat ik geoefend heb en dat we spelen met Wakkerzeel...

Ik ben net mijn map iTunes eens op orde aan het zetten. Werd tijd trouwens. Moet eigenlijk mijn hele pc nog eens in orde zetten voor dat de school begint. Dat zal nog wel wat werk zijn.

Weet eigenlijk niet meer waarom ik ging bloggen...

Zal wel niet zo belangrijk zijn geweest dan.

Groetjes en nog veel muziekplezier!

19:26 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-07

het lot is de muziek niet goed gezind...

Het lot is de muziek niet goed gezind deze week:
Gisteren is de repetitie in Hever weggevallen omdag ons repetitielokaal onder water gelopen was. Vraag ik me toch af hoe hoog het water daar stond, want de zaal heeft nog 2 trappen vanvoor en is dus hoger gelegen dan de straat...

Vandaag valt de repetitie in Wakkerzeel weg wegens 'omstandigheden'. Dus daar kan ik ook al niet naar toe...

De muziekles (zaterdagmorgend) valt ook (alweer) weg! Dat is nu al de 3e week dat ik geen muziekles krijg. En de vakantie komt er al weer aan, dus die leerkracht van mij haalt zijn lessen niet meer op denk ik.

Dus je ziet het: deze week geen muziek... Ik heb wel iedere dag wat geoefend. Aangezien het examens zijn, heb ik daar nu wel meer zin in. Dat is een goede ontspanning.
Ik heb gisteren de nummers van de play-in 2007 nog eens doorgenomen met paps. Die partijen houd ik voor altijd bij. Ik heb er nu al een redelijk dikke map van.

Dus beste muzikantjes, de les van deze week: als je geen repetities/muziekles hebt, oefen dan nog eens extra om iedereen de week erna de loef af te steken!

13:42 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: repetitie |  Facebook |

09-05-07

Archief

Deze foto heb ik gevonden na een snuffeltocht in oude fotoalbums. Een foto van mij en paps:
ik&pap
En wat zeggen ze nu weer? "Vroeg begonnen is half gewonnen?"

15:23 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: foto |  Facebook |

08-03-07

Urban Trad

Iedereen kent Urban Trad wel zeker? Ze hebben een aantal jaren geleden met hun liedje Sanomi mee gedaan aan het Eurosongfestival. Helaas was het geen winnend nummer...
Eigenlijk had ik al lang niets meer van gehoord. Maar gisteren of zo was er nog eens een liedje van het op de radio. En dat heeft me meteen aangespoord om meer liedjes van hun op te zoeken en te beluisteren. Moet zeggen dat ze stuk voor stuk geweldig zijn! Het is eigenlijk wat alternatieve muziek... Beetje folk, funk, klassiek, hip hop, ... en vooral: het zit boordevol energie!urbantrad

 


17:46 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: urban trad |  Facebook |

30-07-06

Iedereen weg?!

Volgende woensdag [dat zijn nog maar 3 dagen !!!] vertrekt mijn colega-bugel Tessa naar Bolivia! Voor een heel jaar...

Nu vertrekt er nog een andere vriendin van mij: Anneleen. Zij vertrekt naar Ghana. Dat duurt nog zo een 40 daagjes. Dus dat is nog wel even...
Ik heb haar meteen ook bij de links gezet.

Ik wens hen beide [en ook alle anderen die vertrekken] veel succes op hun reis!

11:17 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: reis |  Facebook |

07-07-06

iets fijns

Heb net even iets fijns gevonden:

BUGEL

BugeltTJE was helaas te lang... Maar dit is toch ook leuk!

groetjes en allemaal tot zaterdag op de brouwsedag zeker?

15:36 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bugel |  Facebook |

09-06-06

muzieknummers online

kheb net van mijn goed muziekvriendje (Baritonetje) een leuke muzieklinkje gekregen. Tstaat vol met nummers, ga maar eens luisteren. (!Opgelet: tis wel harmonie!)
Der staan een paar goei nummer tussen (waaronder Pacis Valley dat KFAlbert ook speelt). Mja, tis harmonie hé, fanfare heeft toch nog wel iets meer effect.

Aja, moest ik nog effe vertellen: 't Lenteconcert is (al een tijdje) voorbij en dus komen er weer nieuwe stukken aan! Jippieeeee! Fijn, dacht ik zo toen ik in mijn bakje keek. (iedere muzikant heeft bij KFAlbert een muziekbakje voor nieuwe partituren) Maar dat viel dus een beetje tegen: 2 saaie nummers, een swingend (yessss) en dan nog een SUPPPPPER moeilijk: La Gazza Ladra van Rossini (bekende componist trouwens, zie foto onderaan). Da's dus een symfonie stuk, niets voor fanfare en dat hoor je dus wel duidelijk. Ik hoop dat Rudy (de dirigent) de bedoeling had om ons het verschil tussen forte en piano aan te leren (dat lukt in ons fanfaartje niet zo goed ) want anders weet ik niet wat zijn bedoeling is... Om dit tot uitvoering te brengen... Kweet niet, der is nog hééééééééél veel werk aan ze! Ik heb wel al goed geoefend <trots> ondanks de examens. Maar ik kon het niet laten: gisteren 2 uurtjes gespeeld ipv 1 uurtje zoals ik eerst gepland had (zie vorig bericht). Mja, de examens zijn voorlopig goed gegaan dus muziekspelen mag er wel effe bij denk ik...

Enfin, dat was ie weer.
Tot blogs (en tot donderdag op de repetitie!)


ps: degene die mee zijn geweest naar de play-in in Kessenich (2006!) even het evaluatieformuliertje invullen bij
de vriendenkring. Het neemt niet veel tijd in beslag hoor!

17:25 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: link, vriendenkring |  Facebook |

05-06-06

BurenLawaai!?

Ooit al eens op een zondag wakker geworden als een van je buren het gras aan het afmaaien is of de haag aan het knippen is? Waarschijnlijk wel... (zondag is rustdag en wettelijk mag dit dus niet op een zondag, kwestie van ieders zondag te respecteren)
Maar ooit al eens wakker geworden op een zondag als een van je buren besloten heeft om s'morgens nog snel voor een of ander concert even in te spelen? Misschien ook wel eens... Daar staat dus niets van in de wet... Er staat niet: verboden muziek te spelen op zondag... Nou, ik kan je zeggen dat een instrument net zo veel geluid produceerd als een grasmaaier hoor! Want paps was eens een stukje aan het oefenen en ik was gaan wandelen met de hond, wel 2 straten verder hoorde ik paps nog spelen. En het was winter dus de ramen waren allemaal dicht... Kwil maar zeggen...

Als je dus in een gezellig straatje woont (ongezellig kan ook ) zou ik toch af en toe eens vragen of het niet stoort als je plotseling de kriebels krijgt om op een zondagmorgend de buurt wakker te drummen of spelen... t'is maar een tipje...

Ik vraag soms of buren dat lastig vinden. Meestal zeggen ze dan: "Lastig? Nee hoor! Het is juist aangenaam!" Nou dat weten we dan ook weer!

ps: het probleem van mijn partituren is dus ook weer opgelost! Bedankt Carine!

13:49 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: partituur, mening |  Facebook |

12-04-06

het bugel-dipje van mams

Mams zit vandaag een beetje in een ‘Bugel-dipje’. Het lukt haar niet zo goed en de moed zakt haar in de schoenen.
Toch wou ik haar daarstraks helpen met de stukken van de fanfare, maar dat ging ook niet zo goed…

Ik moest (plotseling) even gniffelen. Ja, tis ook zo grappig, mam daar op haar stoel, kei gespannen te spelen omdat ze het persé wil kennen…
Ik vond dat wel grappig. Ik wou mijn lachje voor mij houden, maar ja, dat ging niet zomaar… Dacht mams ineens dat ik haar uitlachte…
Da’s dus niet waar hé mams…

Maar enfin, ik heb iets bedacht om het allemaal te vergeten en te vergeven:

SPECIAAL VOOR MAMY: (maar andere bloggers mogen ook even kijken hoor!)
Typ eens ‘bugeltje’ op je toetsenbord… Er zal een verassing op het scherm verschijnen…

Wat vind je ervan?
Leuk hé?

17:04 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (26) | Tags: mam |  Facebook |

08-03-06

Terug van vakantie...

Ik ben terug van vakantie,
Ben ik goed uitgerust om er weer tegenaan te gaan met mijn Bugel!
Bart, van de fanfare, heeft mijn Bugeltje mooi op gepoetst. Ben ik effe blij mee! Hij blinkt supper mooi en al mijn toetsen werken weer zoals het hoort! Dus Merci daarvoor!

Groetjes
Bugeltje

13:15 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bugel, vakantie |  Facebook |

22-02-06

Bugeltje zal opgeblonken worden! :D

Hoi allemaal,
We zijn er weer met Bugeltjes nieuws:
Volgende week ben ik op vakantie (skiiiiiieeeeeeeeen!) en dan kan ik (helaas ) niet op mijn Bugeltje spelen...

 

Erg jammer. Maar(!) ik ga hem niet  in de kou laten staan! Nope, ik ga vragen aan Bart of hij mijn Bugel eens een groot onderhoud wil geven. Zo helemaal opblinken, de pistons (toetsen van een bugel) goed poetsen, enz... Dat is wel nodig, zeker voor het lenteconcert en voor de play-in!
Dus ik hoop dat Bart er donderdag is...
Dan is mijn Bugeltje toch niet alleen.
Normaal neem ik mijn instrument altijd mee op vakantie, mja, dat gaat niet als je op hotel zit hé...
Erg jammer, ik was nu juist een beetje in vorm, een week stil liggen zal me dus geen goed doen.
Vele muziekgroetjes
Bugeltje

19:16 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: bugel |  Facebook |

28-01-06

Niet naar de muziekles :(

Het gaat echt niet vandaag! Ik ben echt mega moe. Ik begrijp er niets van want ik heb toch geen zware week achter de rug.
Ik ben dus niet naar de les gegaan vandaag.  Dat is eigenlijk helemaal niet leuk.
Mama zal het ook niet leuk vinden want nu zal ze een uur i.p.v. een halfuur moeten spelen.

Ik ga jullie laten, nog een beetje soezen in de zon!
Bugeltje

11:47 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: muziekles |  Facebook |

23-01-06

effe stoefen !

Nee, tis eigenlijk niet om te stoefen, maar ik moet dit toch even zeggen omdat ik wel een beetje (heel erg) trots op mezelf ben!

 

Gisteren zijn mam en pap naar een toneelvoorstelling van 'de vlieg' in hever geweest. Ze zeiden dat het erg mooi was. Ik wou ook wel gaan maar ik had geen tijd, te veel werk voor school weet je wel...

Enfin, Rudy (onze dirigent) was daar ook. En jah, als je onze papa en Rudy kent weet je ook waarover ze gebabbeld hebben hé: de fanfare natuurlijk!

Rudy zei na een tijdje zo (kheb het gehoord van ons mama): "ja Bugeltje (ikke dus é) begint goed te spelen!  Als iedereen speelde zoals Bugeltje, dan konden we met de fanfare naar ere afdeling gaan!"

Ha!!! Wat zeg je daar van? Ere afdeling man!

Nu ben ik toch wel effe trots op mezelf. Dat mag toch hé?!

 

Dikke kus en groetjes

Bugeltje

10:15 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: trots |  Facebook |

02-01-06

HAPPY NEWYEAR !!!

Voor iedereen een heel gelukkig nieuwjaar met daarbij:
* veel geluk
* een goede gezondheid
* geen kater :)
 
Bugeltje

10:50 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nieuwjaar |  Facebook |

20-12-05

***

De examens zijn gedaan! Ha!!!

Kan ik weer fijn naar de repetitie gaan! Gaat dus weer gezellig worden!

Mijn lerares (van Bugel) is jarig geweest. Heb haar een mooi cadeautje gekocht! Een beertje, wat magneetjes en een fotokader. Ze vond het leuk!

Dat was ie dan weer

Groetjes

Bugeltje


13:43 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verjaardag, school |  Facebook |

16-12-05

Repetitie en examens gaan 'Njet' samen!

Het is (z)waar! Examens en repetitie gaan niet samen! Ik heb twee weken examens en ik ben dus twee keer niet naar de repetitie gegaan! Ik vind het zelf erg jammer want muziek spelen is namelijk een erg ontspannende bezigheid. Goed om te oefenen tijdens de examens dus! Maar ik heb er gewoon geen tijd voor. Geen tijd om te ontspannen! Kun je je dat voorstellen?
 
Succes aan iedereen die examens heeft!
Bugeltje

14:25 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-12-05

 kerstverhaal

Een mooie link met een mooi kerstverhaal en een nog mooiere liedjes!
 
http://www.goober.nu/nim/high.html
 
zeker eens gaan kijken!!!

20:00 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: link |  Facebook |

03-12-05

repetitie

Donderdag ben ik dus naar de repetitie geweest. Heb er zelfs mijn schoolwerk een beetje voor verwaarloosd. Gelukkig kon ik in de middag op school nog wat studeren voor een moeilijke test van economie.

 

Enfin...

De repetitie was geweldig! Er waren drie eerste bugels (mij inbegrepen) en we hebben fantastisch gespeeld al zeg ik het zelf. Het klonk echt goed.

Wel jammer dat we juist nieuwe stukken hadden gekregen. Het waren kerst liedjes voor achter twee weken of zo voor op de kerstmarkt. En ja, kerstliedjes = simpel. Er was dus geen uitdaging aan (wat helemaal niet leuk is). Maar ik heb dus wel goed kunnen doorspelen zonder me te veel in te spannen. Dat is ook wel eens leuk.

 

Ik heb wel iets ontdenkt toen ik in de zaal zat...

De verwarming werkt niet goed! Het is dus nog even koud als toen Liliane de zaal nog aan de fanfare verhuurde!

De lichten zijn nog niet vervangen, ik heb nog 6 lampen gezien die niet werkten!

Blijkbaar is er ook niet onderhandeld met de cafébaas (engel?), van horen zeggen weet ik dat we gewoon direct omgeschakeld zijn van zaal zonder ook maar over voorwaarden te praten! Dat is toch maar een kleine moeite denk ik?

En die renovatie van de zaal... wanneer wordt daar aan begonnen? En dan moeten we weer verhuizen met de fanfare!!! We hadden gewoon in de movri moeten blijven tot Engel de zaal gerenoveerd had, en dan konden we (eventueel) terug keren!

Voila, ik heb mijn ongenoegen uitgedrukt! Ik kom nog naar de repetitie maar weet dat het niet met veel goesting is als het weer zo koud gaat zijn als donderdag mét veel schaduw op mijn blad!

 

Bugeltje

18:00 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zaal, mening |  Facebook |

01-12-05

repetitie

Ok, vandaag ga ik terug naar de repetitie komen (tis al 2 weken geleden!) Das niet van mijn gewoonte.
Hopelijk gaat het leuk worden en is er wat jeugd aanwezig, das altijd leuker!
 
De vader van een collega bugel is 2 weken geleden overleden. Hij was 90 jaar. Een mooie leeftijd vind ik.
Mijn collega bugel is nog niet naar de repetitie gekomen omdat ze in de rouw is, en ik begrijp dat helemaal, maar via deze weg wil ik haar toch aansporen om nog eens te komen want ik heb nog veel te vertellen aan haar en dan kan ze haar gedachten even verzetten.
M. Ik steun je volledig! Je kan altijd op mij terugvallen! Ik hoop dat je dit berichtje te lezen krijgt! Dikke kus en mega knuffel!
 
Groetjes
Bugeltje

18:07 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: overlijden, repetitie |  Facebook |