20-04-09

Overstap

Het is dan (eindelijk) gebeurt, deze blog kan je voortaan terugvinden op blogger. Je kan er meteen mijn eerste nieuwe post(s) lezen!
Inhoud, foto's, enz blijven hetzelfde en natuurlijk vraag je je dan af waarom ik van bloghoster verander als ik toch niets aanpas? Wel ik ben dat gesch**t van skynetblogs gewoon beu. Ze doen de moeite niet om te vernieuwen, bugs aan te passen, naar hun bloggers te luisteren, ... dus ja, vaarwel dan maar!

Bekijk mijn nieuwe bugelblog

ps: ik doe mijn best om de post van deze blog om te zetten naar blogger, maar helaas, skynetblogs heeft daar geen functie voor ingebouwd (waarvoor dank!) dus zal het allemaal manueel moeten omzetten en bijgevolg gaat dit wel een tijdje duren...

17:26 Gepost door Bugeltje in Blog/website | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-09

Aanpassing blog...

Ben bij de vorige post vergeten om de foto's van het Golden 60's concert te zetten. Bij deze is dat dus gebeurd...

19:54 Gepost door Bugeltje in Concert bezoek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lot, steve, eendracht maakt macht |  Facebook |

31-03-09

Golden 60's concert van Steve

Golden 60s themaconcertZaterdag was ik naar het Golden 60's concert gaan kijken van Steve en zijn fanfare in Lot. De KF 'eendracht maakt macht' speelde allemaal liedjes uit de jaren 60 en kregen soms de begeleiding van Benny Michiels, de plaatselijke volkszanger.
Ik vond het een leuk themaconcert. Dat heeft wel iets, die 'bekende' nummers :)

Even een revieuw:
Ze hadden lampjes op hun pupiter geplaatst wat een romantisch effect gaf. Dat vond ik wel mooi!
Ze waren wat voorzichtig begonnen met het nummer 'Moon River' van 'H. Mancini', wat natuurlijk geen evident nummer is om mee te beginnen...
Bij 'Brussel' van 'Jacques Brel' kwamen ze goed op gang. Het swingende nummer maakte de zaal meteen warm. Een extra pluim voor de trompetten achterin die goed gelijkspeelden en de stacato goed accentueerden. Ook de bassen en de hoorns mochten er wezen met hun 'scheur' stukje :) En daar houd ik natuurlijk van!
Bij 'She' van 'Charles Aznavour' kwam Benny Michiels (BM) voor de eerste keer mee zingen. Erg storend was dat de zang veel te luid stond. Je hoorde een soort galm naklinken nadat hij een hoge of harde noot gezongen had, zo luid stond het.
En dan: iets wat ik, tot nu, nog altijd niet kan geloven: hij las af van zijn tekst (zie foto)!!! ONGELOFELIJK! Hij heeft 8 maanden de tijd gehad (weet ik van ...) om die stukken te repeteren en dan kent hij de tekst nog niet. Dat is gewoon schandalig! Bovendien draaide Emanuel Reynaerts (dirigent) zich af en toe om en gaf aan waar hij moest beginnen zingen! Meermaals!!! Dat zou toch écht niet mogen!
Die man had wel een fantastisch kostuum moet ik zeggen. Erg 'slick' :)
Benny Michiels
Bij het volgende nummer 'Et Maintenant' van 'G. Becaud' was er op het einde een geweldige uitschuiver van een van de trompetten die even wou tonen dat hij er ook was...
Daarna werd er nog 'The Rose', 'Sinatra in Concert' en 'Rock Around the Clock' gespeeld waarbij de solo in 'The Rose' eerlijk gezegd beter was dan BM. (sorry hoor!) Hervé had daar toch wel een tandje voor met een ronde zachte klank (en ja, het was in bugel).
Nog een kleine melding van de sopraans die fijn gespeeld hebben (zeker het kleine solotje) en de drum die erg strikt én juist drumde. Die man wist duidelijk wat hij deed en dat hoorde je in zijn spelen.
Bij het tweede deel was er een dansavond voorzien met BM als DJ. Dat was wel leuk, hebben fijn gedanst :)

BTW: het concert was zeker niet mis! Laat daar geen twijfel over bestaan. Ik vind 'eendracht maakt macht' nog altijd 'een van de beteren' om naar te gaan luisteren. Zeker de dansavond achteraf vond ik fijn en het paste perfect bij het concert vooraf.

10:50 Gepost door Bugeltje in Concert bezoek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lot, steve, eendracht maakt macht |  Facebook |

10-03-09

Gezien: Lord Of The Dance!

Jawel, dit weekend ben ik naar Lord Of The Dance gaan kijken in Antwerpen. Jullie wisten vast al dat ik er dikke fan van was doordat ik met Hever (lang geleden) er wat nummers van gespeeld had en dat vond ik über tof!
Nu, ... weet niet wat ik van het hele dansspectacel moet denken. Ik ging er met grote verwachtingen naar toe en kwam wat teleurgesteld terug.
De LOTD voorstelling in Antwerpen was er een van Michael Flatley. Helaas danste hij niet mee, hoop maar dat die versie wat beter is dan die wat ik zaterdag gezien heb (de versie waar je hem wel ziet mee dansen vind je terug op youtube).

Nu van het eerste moment dat er iemand op het podium kwam viel me meteen één super storend iets op: de pruiken! Ongelofelijk! Betaal je daar €64 voor een zitje en komen ze daar af met een pruik die je in de eerste de beste carnavalwinkel kan kopen. Super nep dus en dat zag je van een kilometer afstand (zeker met de spots erop waardoor ze zo lekker vals gingen blinken).
Nu was het eerste nummer meteen een tapdans van jewelste met een lekkere knal op het einde, dat gaf je wel het gevoel van: 'ja! Dat is het helemaal!' Maar die euforie ging al snel over nadat er 2 huppelende violisten het podium op kwamen en vrolijk een Iers nummertje speelden. Leuke muziek dat wel maar, opnieuw, nep! Zelf ken ik niet veel van viool, geef ik toe, maar als je huppelt terwijl je speelt krijg je dan niet zo een vibrerende toon? En snelheid, ritme, bepaal je dat niet met die strijkstok? Tijdens de pauze was ik echter niet zo zeker meer van mijn zaak (hoewel paps, mama en Steve toch ook wat rariteiten gezien hadden) ben ik gaan vragen aan de geluidsman (die zat in de zaal) of de violisten écht speelden. Zij die van ja. Natuurlijk, hij kan moeilijk zeggen van niet... Maar je begrijpt, wij als muzikanten met die 'beroepsmisvorming' hebben de rest van het 2e deel aandachtig gekeken toen die violisten weer op het podium kwamen. En jawel, busted (!), de linkse violiste (mét nep haar) viel een keer te laat in! Ha! Zie je wel, allemaal nep!
Grote teleurstelling bij de muziek dus, ondanks ik écht van Ierse liedjes houdt. Gewoon omdat alles play-back was (de violisten én het solofluitje dat af en toe er tussendoor kwam). Dan was er nog een zangeres die (gelukkig) wel echt zong, maar net als er wat sfeer en ritme in het stuk kwam (waar overigens géén samenhangend verhaal in zat) verpeste zij het even door in haar eentje de aandacht op te eisen en met een veel te fragiele stem een langzaam solowerk te zingen. Gevolg: je begon je warempel te vervelen.

Maar, uiteraard, niet al slecht wat we hier schrijven! De (tap)dans was voortreffelijk en perfect ingestudeerd! Die gelijkheid van de kliks, de formaties, de bewegingen, soepelheid, ... dat was echt wel super en de moeite waard!
Het leukste vond ik als ze op een rijtje gingen staan en vlnr en omgekeerd om de beurt een sprongetje deden met een tap tot gevolg. Echt geweldig!

Besluit: als je naar LORD gaat ga je eigenlijk alleen maar voor de D: Dance. Als je voor de muziek gaat, zul je teleurgesteld worden en als je kritisch bent zul je de zaal uit rennen. Bovendien was het een dure prijs, te veel voor wat je terug krijgt.

21:05 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lotd, lord of the dance |  Facebook |

02-03-09

Nieuwe foto's van het valentijnsconcert09 online!

Heb (toen ik op vakantie was) de foto's die Tarsi getrokken heeft op het Valentijnsconcert 09 van Wakkerzeel in mn mailbox gekregen. Heb ze meteen online gezet en je kan ze hier bekijken.

12:32 Gepost door Bugeltje in Wakkerzeel | Permalink | Commentaren (0) | Tags: foto, valentijnsconcert |  Facebook |

21-02-09

Nieuwe foto's van het valentijnsconcert 09 online!

Ik heb de foto's van m'n andere camera ook online gezet. Tzijn meer wat snapshots, kwaliteit is wat minder maar ... ze zijn o zo leuk! :D

Wil nog een speciale vermelding doen voor piloot Karl (of is het met een C?) die voor de mooie t-shirts met 'liefte Jens' op heeft gezorgd!
Karl

Nog even wachten op de foto's van Tarsi maar hij zou ze doorsturen... Helaas, deze week geen nieuwe posts meer van mij want ik ben skieeen :)

10:34 Gepost door Bugeltje in Wakkerzeel | Permalink | Commentaren (0) | Tags: valentijnsconcert |  Facebook |

16-02-09

Verslag Valentijnsconcert Wakkerzeel

Vorige zaterdag (14 feb.) vond het Valentijnsconcert plaats in de Tiendeschuur van Wakkerzeel.
Valentijnsconcert Wakkerzeel
Zéér mooi begonnen, beetje minder geïndigd blijkbaar :s Denk dat het kwam omdat het eerste deel echt véél moelijker en zwaarder was dan het deel na de pauze. We hadden waarschijnlijk zo iets van 'oef, het zwaarste is voorbij.' ...
Maar Jens (de dirigent) was wel tevreden dacht ik :)
We hadden een kleine verassing voor hem gemaakt: Piloot Karl had tshirts laten drukken met op de voorkant een groot hart waarin stond 'liefste Jens' (zie fotoalbum). We hadden voor het nummer 'Sorry Seems To Be The Hardest Word' de gordijnen dichtgedaan en terwijl mama (presentatrice) wat aan het tateren was hadden we allemaal snel die shirts aan gedaan. Toen gingen de gordijnen open en Thadaaaa! :D Vond het super grappig. Jens ook trouwens en dat was de bedoeling :) Daarna dat nummer nog spelen, was iets moeilijker met al dat gegiechel :D
Op het einde nog de 'al eeuwenlange traditie' speech van Eric:

Speech van Eric
Pavarotti Poll heeft opnames gemaakt van het concert dus als ik ze krijg zal ik ze eens beluisteren en luisteren hoe het was vanuit de zaal.

Foto's kunnen jullie bekijken in mijn nieuw (!) fotoboek. Er zullen er nog wel bij komen (want Tarsi zou er nog wat doorsturen) dus even in de gaten houden!

Nog een schoon foto genomen voor het concert begon:
Ik, Tarsi en Liesbet
v.l.n.r Ik, Tarsi en Liesbet
Tarsi en ik hebben geruild van Sjaal - Das. Op het einde heeft hij wel niet doorgezet om dit op het podium ook te dragen :) |damn|
Maar een das is toch makkelijker niet? Dat zit je niet in de weg als ik mijn bugel optil. Bij het sjaaltje blijft die in de knoop hangen. Dat is allesbehalve handig. Ga me volgend concert toch een das vragen aan Alex...

14:51 Gepost door Bugeltje in Wakkerzeel | Permalink | Commentaren (0) | Tags: valentijn, valentijnsconcert |  Facebook |

15-02-09

Oefenen voor kindermusical Rozemarijn

12:45 Gepost door Bugeltje in Albertieners | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oefenen, film, rozemarijn |  Facebook |

14-02-09

Valentijnsconcert in Wakkerzeel

Vandaag geven we een valentijnsconcert met de fanfare van Wakkerzeel. Het gaat erom spannen want er zijn 11 stukken waarvan er 8 zware nummers bij zitten... :s Maar we gaan natuurlijk ons best doen! :)
Het concert vind plaats in de tiendeschuur in Wakkerzeel zelf (naast de kerk). En het concert begint om 20u. Alles staat uiteraard in het thema van Valentijn dus verliefde hartjes zijn altijd welkom! *commercial, kuch*

10:45 Gepost door Bugeltje in Wakkerzeel | Permalink | Commentaren (0) | Tags: valentijn, valentijnsconcert |  Facebook |

13-02-09

Play-in 2009 Here I Come!

Voila, ben vandaag officieel ingeschreven in Kessenich voor de play-in!
Had me vorige week al ingeschreven en heb gisteren de centjes betaald dus nu is alles in orde :D
Steve en papa gaan ook mee. Voor Steve is het de eerste keer dus dat wordt wel spannend! Maar hij gaat niet alleen zitten want heb eens gekeken bij de inschrijvingen en er zijn al 2 andere cornetten die ook zijn ingeschreven. Das °funz° voor hem.
Nu maar wachten op het geweldige play-in boekje (met puzzel) en dan zijn we er klaar voor :)

Wil je zelf nog inschrijven? Surf dan naar www.devriendenkring.be

12:03 Gepost door Bugeltje in Play-in | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2009 |  Facebook |

12-02-09

Schattig... niet?

We hebben een tijdje geleden dit filmpje opgenomen toen de Albertieners aan het oefenen waren voor de kindermusical Rozemarijn (meer uitleg over Rozemarijn op de website).

10:46 Gepost door Bugeltje in Albertieners | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rozemarijn, kindermusical |  Facebook |

05-02-09

El Tattoo Del Tigre Stopt ermee!

Wist dit berichtje al even (dankzij Tarsi) maar door een vraag in het gastenboek dacht ik dat dit misschien wel het moment was om hierover iets te posten.
Op de site van El Tattoo Del Tigre zie je hun afscheidstekstje en kan je meteen boeken voor hun laatste optredens. Er zijn nog 6 optredens te boeken, 3 in gent (handelsbeurs) en 3 in Hasselt (cultuurcentrum).

Nu kreeg ik de vraag in mijn gastenboek waar ik mijn cd's van El Tattoo Del Tigre gekocht heb. Dat ik het niet meer weet! Is al even geleden... Maar heb wel wat opzoeking gedaan en hier kan je ze kopen:
Proxis.be
VelvetMusic.be
Helaas geen winkelverkoop. Dit heb ik ook nergens gevonden. Misschien kan je deze cd's wel bestellen bij vb freerecord of misschien kan je ze zelfs vinden in de meer alternatieve platenwinkels (die vind je in elke stad, maar dan niet in de winkelstraat :)
Succes!

09:02 Gepost door Bugeltje in Muziek/nummers | Permalink | Commentaren (0) | Tags: el tattoo del tigre |  Facebook |

29-01-09

Weet wel...

... dat vorig bericht over de play-in belangrijk is en bovenaan moet staan, maar wou even melden dat ik razend enthousiast ben en me dit weekend al meteen ga inschrijven of jullie nu mee gaan of niet! Na! :D

Nee, flauw hé!? Natuurlijk wil ik dat jullie allemaal mee gaan! Ik heb zelfs al een mail gestuurd naar alle (iets oudere) Albertieners zodat die allemaal mee kunnen. Kunnen we weer samen gezellig in de auto naar Kessenich rijden en ons daar laten horen! (hé Sofie :)

Jeeeeeeeee, wat zijn we blij!!!!

19:58 Gepost door Bugeltje in Play-in | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2009 |  Facebook |

6e internationale Fanfare Play-in

De 6e play-in, georganiseerd door de vriendenkring Kessenich, komt er weer aan!
Pak allemaal jullie valiezen al in voor het weekend van 16 en 17 mei voor dit super weekend!

Voor diegenen die het nog niet kennen, even wat uitleg:
De play-in start zaterdag op 16 mei in de sporthal van Kessenich. Na aanmelding en korte kennismaking wordt het meteen al repeteren geblazen en dit voor het hele weekend. Tussendoor zijn er uiteraard verschillende activiteiten waaronder naamspelletjes en een thema-activiteit (dit jaar staat de play-in in het thema van 'Ars Musica Romana' naar de klassieke oudheid van de Grieken, Romeinen en Germanen).
Zaterdagavond wordt afgesloten met een fuif en zondagmorgend staan we alweer vroeg klaar om opnieuw te toeteren. Zondagavond mogen we (125 (!) jongeren) laten horen wat we geleerd hebben in het slotconcert om 20u voor ouders en vrienden.

Even kort wat uitleg voor degenen die mee willen gaan:
Begin: 16 mei om 10u in de sporthal van Kessenich
Einde: 17 mei na het slotconcert van 20u, toegang €5 (iedereen welkom)
Prijs: €50/persoon, €40 voor meerdere personen uit hetzelfde gezin
Je krijgt hiervoor: eten, overnachting (wel zelf slaapzak mee nemen) en een t-shirt met al de namen van de play-inners :)
Meer info: www.devriendenking.be -> hier ook online inschrijven! (dit kan slechts tot 6 april. Kleine tip, schrijf zo snel mogelijk in want er zijn vele kandidaten en maar 125 personen mogen binnen)
edit: !!! vandaag waren er al 28 inschrijvingen binnen !!!

De play-in is (zoals ieder jaar) een geweldig evenement waar je nieuwe mensen leert kennen én veel bijleert in samenspel en techniek. Zeker een aanrader dus!

! Dit is een fanfareplay-in, alleen voor koperblazers en saxen dus, geen hout toegelaten (zoals klarinet, hobo, enz)
flyerPlayin

19:40 Gepost door Bugeltje in Play-in | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2009 |  Facebook |

21-01-09

Ik moet ...

... zorgen dat deze blog die 'fancy look' opnieuw krijgt. Of opnieuw, misschien zeg ik beter nieuw. Laten we ons daar even mee bezig houden.
 
...zoveel mogelijk repetities van Hever bijwonen want die nieuwe stukken (o.a. Arlequino) lijken me niet zo makkelijk. Bovendien vind ik geen fragment online zodat ik niet exact weet hoe het klinkt.
Daarbovenop heb ik totaal geen tijd om op donderdag de repetities bij te wonen omdat ik op kot zit. Heb uitgeteld dat ik er net 3 kan volgen en dat is deze week en 2 keer in de paasvakantie (daar laten we dus niets tussenkomen). De generale (als die zoals ieder jaar op zaterdag valt) zal ik waarschijnlijk ook moeten missen omdat ik die zaterdag opendeurdag heb op mijn school (aanwezigheid = verplicht en bovendien komen er mensen naar je werkjes kijken, dus dan is het misschien wel handig dat je daar ook aanwezig bent!?)
 
...oefenen en oefenen! Eerste concert met Wakkerzeel op 14 februari, dan nog play-in én lenteconcert met Hever. Dat wordt dus spieren kweken :)
 
... ik moet jullie nog altijd dat verslag geven van het concert van de fanfare van Lot met solist Stan Van Nieuwenhuis. Dat ben ik dus niet vergeten!
 
... en verder? Hmm, niets doen denk ik :D
- I Wish ! -

20:53 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-09

Kindermusical Rozemarijn

Een van onze leerkrachten instrument bij de Albertieners heeft als eindejaarsproject op school een kindermusical geschreven.
De kindermusical gaat door op 1 maart om 11u in zaal Carpus te Hever. Eerst spelen de Albertieners (! voor de eerste maal !) voor het publiek enkele nummers, daarna gaat de musical 'Rozijn zoekt prins' van start met een live orkestje! Dit wordt gebracht door muziekgezelschap 'Pardoes'.
Hierna zijn er prinsessenhapjes en drankjes voorzien.

Reserveren kan op het nr 015 51 18 72. Maar wees snel want de plaatsen zijn beperkt!

ps: verklede prinsessen en prinsen zijn welkom!

17:40 Gepost door Bugeltje in Concert bezoek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-01-09

Frrrraaauuuuuuuuw...

- ja, ik wist niet wat typen als titel :)
Ik weet niet wat hier gebeurt is in de tijd dat ik weg ben geweest (paar weekjes maar zekers :s ) maar der zijn hier een paar posts van mn blog af! Hoe kan dat nou? Tzal skynet weer zijn zeker? En ik had nog wel zo een mooi 'o denneboom' berichtje geschreven...
Hmm, ik moet echt driiiiingend overstappen naar een andere blogserver, helaas is mn adresje (bugeltje) al bezet op blogspot. Dus weet niet of ik nu een ander blogadres moet nemen, hier moet blijven bij skynetblogs of nog een andere blogserver zoeken. Enig advies is welkom!

Ondertussen zijn de examens vollop aan de gang! Nee, correctie, dat is niet waar, de blok is aan de gang, mn examen (jewel deze heeft er maar eentje: filosofie) is nu maandag!
Spannende tijden dus!
Willen jullie allemaal voor me duimen want als ik aan het examen moet denken sta ik te bibberen op mn benen. Dat is echt moeilijk filosofie en ik kan alleen maar bidden dat ik de vragen ga begrijpen...

Ik heb nog een verslagje te schrijven van het afgelopen concert van Steve zijn jeugdfanfare en de 'grote fanfare' van Lot (met solist Stan Van Nieuwenhuizen die super goed was!). Dat hebben jullie dus nog te goed.

Vandaag de eerste repetitie van Wakkerzeel in het nieuwe jaar :) Hoera!
A ja, en nog BELANGRIJK NIEUWS (!) Pieter (mn collega bugel in Wakkerzeel) is deze week vader geworden. Dat maakt Alex, de voorzitter, grootvader en trots dat hij is (en mag zijn!). Aan hun allemaal een dikke proficiat! (En hoera voor ons, weer een bugeltje bij :D )

En nog een belangrijk nieuwtje: Steve mag vandaag voor de allereerste keer mee spelen met zijn 'grote fanfare' in Lot. Heb hem net gebeld om hem succes te wensen en hij was super nerveus. Begrijp ik wel, was ik ook!
Maar ook aan hem een dikke proficiat en nog een dikke succes kus ;)

Zo beste blogger-muziekliefhebbende-lezertjes dat was best een boterham! Twas ook al even geleden...
K wens jullie (want dit heb ik ook nog niet gedaan) een fantastisch, spetterend 2009 toe! Dat jullie nog veel muziek mogen maken, veel lol mogen hebben en altijd gelukkig mogen zijn!

19:36 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuwjaar, blog |  Facebook |

19-11-08

St. Cecilia - het teerfeest van elke fanfare

St. Cecillia, tzal gevierd worden deze zaterdag bij 2 fanfares: die van Wakkerzeel én de fanfare van Lot, van Steve.
Stelde dus een eerste probleem: ik en Steve wilden graag bij elkaars teerfeest eens een kijkje nemen. Gelukkig kwam daar al een oplossing: het teerfeest van Steve is s'avonds. Dus nu gaan we s'morgends naar Wakkerzeel, rond 3u naar Lot.
Daarbovenop mogen we beiden bij elkaars fanfare mee spelen. Steve dus overdag bij het marchen, groeten van de overledenen en in het café, en ik s'avonds in de mis (!). Dat is dus voor mij een nieuw probleem, kreeg er al meteen eerste partij opgespeld en wetende dat het eerst een dagje teren is... bij Wakkerzeel...
Jaaaaauw!
Zullen alle sinds ons best doen! ;)
Kga nog wat oefenen op mn nieuw mondstukje dat ik zeker goed ingespeeld ben voor zaterdag. Jammer wel dat ik hier (mn kot) op mn silent brass moet oefenen, laat je de klank niet echt horen hé!?
Enfin, tot zaterdag lieve muzikantjes en anders tot het volgende bericht!
Alaaf!

10:45 Gepost door Bugeltje in Concert bezoek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: teerfeest |  Facebook |

18-11-08

Nieuw mondstuk !!!

Eindelijk is het dan aangekomen! Mijn nieuw Tilz mondstukje (4F3)!
Zaterdag was ik het gaan halen en heb er al elke dag op gespeeld ;)
Maar het is dus reuze wennen hoor! Klank is wel stukken beter, iets minder moeite, maar... ben dus veel sneller vermoeid aan de lipjes :s Khou het er nog even op dat het aanpassen is. Anders zou het wel balen zijn...
Maar we gaan er nog voor! Met volle nieuwe moed, want nu kan ik natuurlijk alles aan ;)

20:13 Gepost door Bugeltje in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mondstuk, tilz |  Facebook |

28-10-08

Nog geen nieuws van mijn mondstukje...

hmm, ik heb nog geen nieuws van mijn mondstukje dat ik besteld had bij Adams... Dat duurt me te lang! Ik zeg het je!
Ik wil ermee kunnen stoefen :)

Ondertussen al goed gespeeld deze week. Ik heb me het schema opgelegd om elke dag een uur te spelen. Het is nu toch vakantie, dus heb ik tijd |kuch|
Kwestie van mn spiertjes nog eens optimaal te benutten en aan te sterken, ze hadden al zo lang stil gelegen...

18:13 Gepost door Bugeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mondstuk |  Facebook |

13-10-08

Mondstukaanmeting

Zaterdag was ik met Steve naar Adams in Diest gereden om een mondstuk aan te meten bij Henk Rensink. Hij was daar een dagje te gast en wij daar natuurlijk meteen naar toe! :)
Geweldige kerel die man! Heb er hét mondstuk gevonden! Echt, wat een verschil met mijn oud mondstuk (Dennis Wick 4BFL)! Dat had ik nooit kunnen denken.
Eerst moesten we een blad in vullen met wat 'standaard' vragen neem ik aan. Zo van: hoe lang speel je al, welke partij heb je, heb je een kunstgebit (:D), heb je astma, enz.
Het eerste meettoestel was een pompje waar je op moest blazen om de inhoud van je longen te berekenen.
Daarna keek hij een keer naar je mond, hoe hoog je gehemelte was, waar de drukpunten van je lippen op je tanden waren en waar je spieren aan je mond het meest ontwikkeld waren. Bij mij was dat van boven. Dacht meteen: ai... Maar Rensink zei dat dit dus wel goed was. |trots|
Daarna moest je in een ring zoemen. Zo zag hij hoe de stand van je monstuk was.
Dan plaatste hij een meettoestel tussen je instrument en je mondstuk om te kijken hoeveel druk je plaatste op je mondstuk.
Dan moest je de lage do en erna de hoge do spelen op je eigen mondstuk.
En toen kwam het! Rensink gaf me een mondstuk en dat was het meteen! Wat een verschil! Het was gewoon zo veel makkelijker om daar op te spelen, mijn toon was goed, mijn klank was veel beter dan anders! Niet normaal!
Hij heeft me dan nog eentje gegeven, maar ik ben toch bij het eerste gebleven. :) Geweldig vind ik het!
Ik heb dus een Tilz mondstuk gekregen, maatje 4F-3. Nog nooit van Tilz gehoord maar blijkbaar is dat een mondstuk dat professionelen ook gebruiken :D Steve heeft trouwens ook een mondstuk van Tilz gekregen en die is natuurlijk ook blij! Zeker nu dat hij besloten heeft om Cornet te gaan spelen. Dat wou hij al langer, maar zijn dirigent had hem eerst een trompet in zijn pollen geduwd. Maar nu hij op de academie zit en daar (gratis!) een cornet mag lenen, is hij omgeschakeld naar cornet...
Wel een duur grapje daar: het was €35 voor de consultatie van iets minder dan een half uur bij Henk Rensink, daarbovenop nog het nieuwe mondstuk van €60, dat geeft toch een som van €95! Maar ja, als we daar grote vooruitgang mee gaan boeken, heb ik het er graag voor over :)

Dus conclusie van zaterdag: zéker eens met Henk Rensink contact op nemen, zelfs als je geen écht duidelijke problemen hebt. Je ziet maar, het heeft mij ook reuze geholpen!
Alleen jammer dat Adams het mondstuk niet meer in voorraad had. Ze hebben het moeten bestellen en achter 2 weekjes kan ik ermee pronken :D

10:33 Gepost door Bugeltje in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mondstuk, tilz |  Facebook |

30-09-08

John Williams in concert.

Ter ere van John Williams (componist van de filmmuziek van ET, Jaws, Harry Potter, Indiana Jones, Star Wars, Jurassic Parc, Schindler's list, winnaar van 5 oscars en 43 nominaties én vaste filmcomponist van Steven Spielberg) wordt er in Gent een concert gegeven met verschillende nummers van hem. Het Philharmonic-Vlaams Radio Orkest olv Dirk Bross zal samen met maar liefst 3 koren (Het Vlaams Radio Koor, het Musa Horti en het kinderkoor van de Vlaamse Opera) een geweldige avond organizeren.
Op 12 oktober om 17u30 gaat het concert van start. Tickets kan je bestellen via het nummer 0900/006 00 of via de fnac in Gent (veldstraat).

18:30 Gepost door Bugeltje in Evenement(buiten play-in) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: john williams |  Facebook |

25-09-08

Disney Greats - songbook

DisneyGreats
Heb 2 weken geleden het boek 'Disney Greats' toegestuurd gekregen via de post. Had het besteld op het net want wilde nog eens wat nieuwe fun muziek spelen.
Had al een boek 'Disney Solos' wat echt fijn is. Niet echt moeilijk, goed om warm te spelen. Maar had het eigenlijk al genoeg gespeeld daarmee de aankoop van een 2e boek.
In 'Disney Greats' staan 15 nummers waarbij je met een begeleidings cd kan mee spelen. Alleen jammer dat een xylofoon de noten die jij moet spelen ook meespeelt... Maar dat is misschien wel handig als je nog wat jonger bent.
De nummers die in het boek staan:
1. A Change In Me
2. Arabian Nights
3. Hawaiian Roller Coaster Ride
4. Honor To Us All
5. I'm Still Here (Jim's Theme)
6. It's A Small World
7. Look Through My Eyes
8. Promise
9. Supercalifragilisticexpialidocious
10. The Bare Necessities
11. The Medallion Calls
12. The Siamese Cat Song
13. Two Worlds
14. Where The Dream Takes You
15. Yo Ho (A Pirate's Life For Me)
Fijne nummers, ken er 3 niet maar die zal ik eens opzoeken op het net hoe die precies verlopen...
Het niveau is een stuk gemakkelijker dan 'Disney Solos'. Ideaal als je beginnend muzikant met pakweg 6 maand of meer ervaring hebt. En ook voor jonge solisten is het zeker een aanrader! (of ook als je natuurlijk Disney gewoon leuk vind, zoals ik :)

09:55 Gepost door Bugeltje in Muziek/nummers | Permalink | Commentaren (0) | Tags: disney greats, disney solos, disney, soloboek |  Facebook |

06-09-08

Eendagsplay-in olv Danny Scheepers: vervolg

Heb ondertussen de antwoorden gekregen op mijn vragen ivm de eendagsplay-in te Strombeek-Bever. (zie mijn vorig bericht)
Dus het niveau M3 wil eigenlijk zeggen dat je al 4 à 5 jaar muziek speelt. En diploma's moet je niet kunnen voorleggen.
De play-in is voor alle HaFaBra spelers dus koperblazers, saxen, slagwerk, klarinetten, ...
Dat is natuurlijk goed nieuws, want nu kan Anne mee naar de play-in met haar klarinet (bij de play-in van Kessenich kan dit helaas niet...) Dus dat moeten we zeker organizeren dat dit in orde komt!
De inschrijvingslink heeft Vlamo ondertussen ook doorgestuurd en deze kan je vinden op de Vlamo pagina.

10:30 Gepost door Bugeltje in Play-in | Permalink | Commentaren (0) | Tags: strombeek-bever, eendagsplay-in |  Facebook |

05-09-08

Zakwoordenboek algemene muziektermen...

Net een aanbieding gezien wat me erg leuk én interessant leek: Een zakwoordenboekje met muziektermen! Hierin staan de algemene muziektermen van de muziek. Handig naslagwerkje dus en dit voor maar €6,14Hier de link waar je het (online) kan kopen.

13:58 Gepost door Bugeltje in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-08

Eendagsplay-in olv Danny Scheepers

Heb net een mail gekregen van Vlamo waarin ze reclame maken voor een eendagsplay-in te Strombeek-Bever. Dacht dat het wel fijn zou zijn om jullie even in te lichten:

Wanneer? Zondag 2 november
Waar? Cultureel Centrum Strombeek-Bever
Programma Eerst een verwelkoming met een bakkie koffie (9.00 uur), daarna de eerste repetitie. Na het middagmaal nog een repetitie en daarna het concert om 18.00 uur.Prijs? Volledig gratis!
Je kan hier de flyer van deze play-in bekijken. !Dit is een downloadlink!

Nu kan je je inschrijven via een link die in die mail stond maar, ... die werkt dus niet! Heb even een mail gestuurd naar Vlamo om te vragen om de juiste door te sturen. Heb meteen ook gevraagd wat een van de voorwaarden precies betekenden: muziekanten vanaf niveau M3. Geen flauw idee wat dat betekent maar wacht op een antwoord en zal jullie spoedig meer nieuws weten te vertellen!

15:51 Gepost door Bugeltje in Play-in | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-08-08

Infodag is voorbij

Gisteren vond de infodag van de Albertieners plaats.
We hebben er 3 fijne stukjes gespeeld en *haha* iedereen speelde geweldig goed maar paps is er uitgevallen met zijn bas! :D Vond ik wel hilarisch!

11:36 Gepost door Bugeltje in Albertieners | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-08-08

Standbeeld van een Bugel!

muziek1
In Nederland, Veghel, staat een standbeeld 'muzikanten met bugel, trommel en tuba'. Met vette nadruk op die Bugel natuurlijk! :D
Het beeld is er geplaatst voor het 100-jarige bestaan van de fanfare St. Cecilia. We wisten al langer dat fanfares meer succes, bloei en herkenning kregen dan in België, maar dit slaat wel alles vind ik!
Wat is dat nou? KFA bestond al 175 jaar (als ik me niet vergis), dat maakt hun één van de oudste fanfares in België en denk je dat zij een standbeeld hebben? Ben je gek!
Dat vind ik wel jammer :s
Artikel van het standbeeld kan je hier nalezen.

12:15 Gepost door Bugeltje in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: standbeeld |  Facebook |

21-08-08

Songs From the Net

Wil jullie (al lang) mooie, vette, stoere, tranenopwekkende, ... liedjes laten horen die ik gekregen, gekocht heb. Maar helaas is er zo nog niets te vinden op het net. Je hebt wel zo een radiotuner (kijk in de linker balk) maar die blijft toch beperkt tot de bekende/pop songs. Geen klassieke nummers dus van Frantisek Jerábek, de vriendenkring Kessenich of The black dike band. Jammer, want allen de moeite waard om te beluisteren.
Als iemand misschien wel zo een tuner weet met klassieke nummers: let me know! Als return zal je een uitgebreide eervermelding op deze blog krijgen!
Zo nu nog een beetje oefenen *hum nog niet veel gedaan deze week* en dan kunnen we er vrijdag weer tegenaan *hum* :D

11:30 Gepost door Bugeltje in Muziek/nummers | Permalink | Commentaren (0) | Tags: web |  Facebook |

20-08-08

Overleden muzikanten...

Als een muzikant, bestuurslid sterft gaan we altijd een stukje spelen tijdens de begrafenismis. Dat is toch ook het minste dat je kan doen vind ik!?
Zo is Narreke (fanfare Wakkerzeel) deze week overleden en zullen we er vrijdag gaan spelen tijden zijn begrafenis.
Alleen ... het is niet we denk ik. Ik hoop dat mijn vader een kijkje gaat nemen...
Wel, ik houd helemaal niet van begrafenissen!
Ben vorig jaar voor het eerst naar een begrafenis gegaan van de moeder van een vriendin van mijn moeder. Kun je wel begrijpen dat ik die mevrouw nog nooit gezien had... Maar toch, pfff, dat is daar zo een beklemmende sfeer en ik zo een emotioneel vat met water... Dat gaat toch niet goed samen hé!?
Daarom denk ik niet dat ik naar de begrafenis van Narreke ga. En als ik ga is het alleen maar om daar te zijn, zeker niet om te spelen. Denk dat ik er anders niet veel ga uitkrijgen... :'(
Kvind het jammer maar echt...
Bij mij later, als mijnen dag gekomen is, niets anders dan toeters en bellen é! En de eerste die in het zwart de kerk binnen gaat die wordt er meteen uitgegooid!
En niet van die 'doodsmarsen' é! Ah nee, als het mijne laatste moment is wil ik mijn favoriete nummers horen.
Jullie vinden dat misschien ongepast, maar ik zou het super leuk én grappig vinden en dat is toch alles waar het leven om draait niet?

13:13 Gepost door Bugeltje in Wakkerzeel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende